Δείτε την κομμένη σκηνή στο μοντάζ του Ιησού από τη Ναζαρέτ

Πρόκειται για την πιο επιτυχημένη μεταφορά του Θείου Δράματος στον κινηματογράφο και μια από τις αγαπημένες συνήθειες του τηλεοπτικού κοινού για δεκαετίες.

Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ μετά την πρώτη προβολή του εξακολουθεί να καθηλώνει ξανά και ξανά. Ο Ιταλός σκηνοθέτης Φράνκο Τζεφιρέλι απέδωσε με ευλάβεια τα Πάθη του Ιησού. Τα γυρίσματα κράτησαν σχεδόν έναν χρόνο, έγιναν σε αυθεντικούς χώρους και ο Τζεφιρέλι εξασφάλισε ένα επιτελείο διάσημων ηθοποιών και κομπάρσων.

Η σειρά προβλήθηκε αρχικά στους κινηματογράφους ως ταινία, ωστόσο ελάχιστοι έχουν δει μια από τις κορυφαίες σκηνές που κόπηκαν στο μοντάζ λίγο πριν την τελική παράδοσή της. Πρόκειται για τη σκηνή της Ανάστασης του Ιησού. Αν και γυρίστηκε κανονικά η παραγωγή αποφάσισε τελικά να την αφαιρέσει.

«Προσπάθησα αρκετές φορές. Γύρισα δύο βερσιόν της σκηνής της Ανάστασης. Αλλά στο τέλος αποφάσισα να το αφήσω στην φαντασία του κοινού, στην πίστη του και στα βαθύτερα συναισθήματά του. Αυτό το συναίσθημα ξέρεις… όταν προσπαθήσεις να το οπτικοποιήσεις ή να το γράψεις σαν να είναι η πραγματικότητα, το μυστήριο καταστρέφεται.

Τι ρούχα θα φορούσε ο Ιησούς; (…) Θα έδειχνε νεκρός ή ζωντανός; Δεν ξέρεις πως να ντύσεις έναν άνθρωπο που αναστήθηκε.

Στο τέλος σκέφτηκα πως το πιο όμορφο πράγμα που μπορούσα να κάνω ήταν να δείξω την πίστη. Είναι αυτή που έκανε τον Χριστό να επιστρέψει. Η πίστη των ανθρώπων που πίστευαν σε αυτόν», είχε αναφέρει σε συνέντευξή του ο Φράνκο Τζεφιρέλι.