Εγκαινιάστηκε το Πάρκο «Μιχαλάκη Σοφοκλέους» στη Λακατάμια

Εγκαινιάστηκε το Πάρκο «Μιχαλάκη Σοφοκλέους» στη Λακατάμια

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Πάρκου «Μιχαλάκη Σοφοκλέους» στο Δήμο Λακατάμιας, τα οποία τέλεσε ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστας Καδής.

Σε σημερινή ανακοίνωσή του, ο Δήμος Λακαταμιάς αναφέρει ότι το πάρκο βρίσκεται στην οδό Πεδιαίου στην Λακατάμια (περίπου 500 μέτρα από την έξοδο της Λεωφόρου Σπύρου Κυπριανού, παρά την εκκλησία του Αγίου Μάμα), ενώ σημειώνει πως ο χώρος, δημιουργήθηκε το 1995, μετά την απομάκρυνση του εργοστασίου μπαταριών «DEXEL».

Όπως σημειώνει η ανακατασκευή του πάρκου έγινε εξ ολοκλήρου μέσω του ειδικού ταμείου εξαγοράς χώρων πρασίνου και του προϋπολογισμού του Δήμου Λακατάμιας.

Λίγα λόγια για το νέο πάρκο

Σύμφωνα με τον Δήμο Λακατάμιας στο χώρο υπάρχει καφετέρια και παιδότοπος Ευρωπαϊκών προδιαγραφών, με συμπερίληψη παιχνιδιού για ΑμεΑ, ενώ στο χώρο προγραμματίζεται μελλοντικά να τοποθετηθούν και άλλα παιχνίδια. Υπάρχουν, επίσης, οι χώροι για τη δημιουργία γηπέδου και κλειστής αίθουσας εκδηλώσεων.

Ο κ. Καδής πως το Υπουργείο του ενθαρρύνει με διάφορους τρόπους τη δημιουργία πάρκων και χώρων πρασίνου, στο πλαίσιο της ευρύτερης πολιτικής του για αναβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Είναι απαραίτητη, είπε, «η δημιουργία ελκυστικών και κατάλληλων υποδομών, όπως η συγκεκριμένη. Στις οποίες οι πολίτες και ειδικότερα οι νέοι να έχουν ελεύθερη πρόσβαση και να μπορούν να τις αξιοποιούν προς όφελός τους».

Η Δήμαρχος Λακατάμιας Φωτούλα Χατζήπαπα, ανέφερε πως το Δημοτικό Συμβούλιο Λακατάμιας, αφουγκράζεται τις ανάγκες των Δημοτών και αντιλαμβάνεται την αναγκαιότητα δημιουργίας χώρων που να συμβάλλουν στην υγιή απασχόληση των δημοτών του και ιδιαίτερα των παιδιών.

Διαβάστε ακόμα:

9χρονη δέχθηκε σφαίρα την ώρα που έπαιζε στην αυλή του σπιτιού της

Βίντεο: Η συγκλονιστική στιγμή που σώζουν νεογέννητο μέσα από κάδο σκουπιδιών

Τοκετός στο σπίτι για την Κύπρια που δεν πρόλαβε να φτάσει στο μαιευτήριο!