Δραματοποίηση θαυμάτων από τα παιδιά του Λαογραφικού Ομίλου Γιόλου 

Δραματοποίηση θαυμάτων από τα παιδιά του Λαογραφικού Ομίλου Γιόλου 

Τα παιδιά του Λαογραφικού Ομίλου Γιόλου “Στ’αχνάρκα της παράδοσης” βίωσαν τα έθιμα της χριστιανοσύνης προχτές Σάββατο του Λαζάρου δραματοποιώντας σειρά θαυμάτων.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Κ.Σ. Γιόλου σε μια ταπεινή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στην κοινότητα Γιόλου της Επαρχίας Πάφου τα παιδιά της κοινότητας δραματοποίησαν σειρά θαυμάτων όπως ο γάμος στην Κανά, η θεραπεία του παραλύτου της Καπερναούμ, η θεραπεία του τυφλού της Ιερυχώς, ο χορτασμός του πλήθους, ο  Ιησούς βαδίζει πάνω στη θάλασσα και η  Ανάσταση του Λαζάρου.

Όπως αναφέρεται, ζώντας σε έναν κόσμο που αναζητεί συνεχώς αποδείξεις για την πίστη του, τα παιδιά βίωσαν το μεγαλείο του Θεού και ένιωσαν εις βάθος τη σημασία των θαυμάτων του μέσα από την υπόδυση ρόλων.

Στόχος προστίθεται στην ανακοίνωση, μέσα από τις δράσεις του Λαογραφικού Ομίλου Γιόλους την Πασχαλινή περίοδο είναι να διαμορφώσουν μια ολοκληρωμένη αγάπη για τον Χριστό η οποία υποστηρίζεται τόσο σε πνευματικό όσο και σε συναισθηματικό επίπεδο.

Ο Λαογραφικός Όμιλος Γιόλου αλλά και το Κ.Σ. Γιόλου συνεχάρηκαν  όλα τα παιδιά που συμμετείχαν αλλά και τους γονείς τους που  παροτρύνουν τα παιδιά τους να ακολουθούν τέτοιου είδους δραστηριότητες.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν και αρκετοί επισκέπτες .

Διαβάστε επίσης

Μεγάλη Δευτέρα: “Ο Νυμφίος έρχεται εν τω μέσω της νυκτός”

Όλα όσα μπορούμε να κάνουμε μικροί μεγάλοι το τελευταίο weekend του Απρίλη