Διεθνείς Ολυμπιάδες Πληροφορικής: Μεγάλες διακρίσεις για Κύπριους μαθητές

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, οι Κύπριοι μαθητές κέρδισαν αρκετά μετάλλια στις Διεθνείς Ολυμπιάδες Πληροφορικής, οι οποίες τη φετινή χρονιά πραγματοποιήθηκαν διαδικτυακά.

Μάλιστα, οι 820 πόντοι που πήρε η κυπριακή αποστολή συνολικά αποτελούν την κορυφαία επίδοση όλων των εποχών κυπριακής ομάδας στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Πληροφορικής!

Ο Κυπριακός Σύνδεσμός Πληροφορικής (Cyprus Computer Society – CCS) με ανακοίνωσή του έκανε γνωστές τις διακρίσεις Κύπριων μαθητών μας στους Διεθνείς Διαγωνισμούς Πληροφορικής που πραγματοποιήθηκαν διαδικτυακά -λόγω πανδημίας- τον Σεπτέμβριο του 2020.

Συγκεκριμένα, η κυπριακή αποστολή κατέκτησε χάλκινο μετάλλιο στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Πληροφορικής 2020 (IOI 20), με τον Χαράλαμπο Γεωργίου. H διοργάνωση διεξήχθη διαδικτυακά 13 μέχρι 19 Σεπτεμβρίου 2020.

Ο νικητής Θεοφάνης Ορφανού

Πολύ κοντά σε μετάλλιο και ο Δημήτρης Χρυσοστόμου. Στην ομάδα έλαβαν μέρος και οι Χρίστος Φαλάς και Κώστας Τζιαπούρας. Οι 820 πόντοι που πήρε η ομάδα συνολικά αποτελούν την κορυφαία επίδοση όλων των εποχών κυπριακής ομάδας στην ΙΟΙ!

Ο νικητής Χαράλαμπος Γεωργίου

Επίσης, η Κύπρος κέρδισε το πρώτο της χάλκινο μετάλλιο στην Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Πληροφορικής Γυμνασίων 2020 (EJOI 20) με τον Θεοφάνη Ορφανού.  Η διοργάνωση διεξήχθη διαδικτυακά 4 και 5 Σεπτεμβρίου 2020.

Πολύ κοντά στο μετάλλιο ήταν και ο Μιχάλης Χριστοφή. Στην ομάδα συμμετείχαν επίσης οι Ορέστης Σούζου και Μιχαήλ Χρίστος Παπαχριστοφόρου.

Κατά τη διάρκεια των πιο πάνω διαδικτυακών διεθνών διαγωνισμών, οι Κύπριοι συμμετέχοντες βρίσκονταν στο Λύκειο Παλλουριώτισσας στη Λευκωσία και επιτηρούντο τόσο με φυσική παρουσία όσο και μέσω κάμερας από τους διοργανωτές.

Εθελοντές εκπαιδευτικοί ανέλαβαν την προετοιμασία των μαθητών

Οι νέοι που εκπροσώπησαν την Κύπρο, είναι οι νικητές την Παγκύπριας Ολυμπιάδας Πληροφορικής που διοργανώνει το CCS σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, υπό την αιγίδα του Ψηφιακού Πρωταθλητή Κύπρου, με στρατηγικό συνεργάτη τη Cyta, και τη στήριξη της XM ως technology partner.

Σημειώνεται ότι την προετοιμασία των μαθητών που συμμετέχουν σε διεθνείς διαγωνισμούς αναλαμβάνουν εθελοντές, μέντορες, εκπαιδευτές και καθηγητές που προσφέρουν δωρεάν μαθήματα κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Το CCS συγχαίρει θερμά όλους τους μαθητές που συμμετείχαν στην Κυπριακή αποστολή και ιδιαίτερα το Χαράλαμπο και το Θεοφάνη για την επιτυχία τους. Συγχαίρει επίσης του εκπαιδευτές που προσέφεραν αμισθί τις υπηρεσίες τους για την προετοιμασία των μαθητών.

Μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα www.ccs.org.cy όλους τους μαθητικούς διαγωνισμούς και νεανικές δράσεις πληροφορικής, προγραμματισμού, αλγοριθμικής σκέψης, κυβερνοασφάλειας και εκπαιδευτικής ρομποτικής που διοργανώνει το CCS. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε με το 22460680, info@ccs.org.cy.