Διασώστρια – μαμά προειδοποιεί για τους κινδύνους πνιγμού από marshmallows

Είναι νόστιμα, λαχταριστά, γλυκά και όμορφα στην όψη και τα παιδιά τα λατρεύουν. Μπορεί όμως τα marshmallows να κρύβουν κινδύνους για τα πιτσιρίκια;

Μία διασώστρια και μητέρα δύο παιδιών, μοιράστηκε στο Instagram μία οπτικοποίηση των κινδύνων που ενέχουν αυτές οι φαινομενικά αθώες λιχουδιές.

«Ενώ προσωπικά λατρεύω αυτές τις καραμέλες, έχω να πω ένα μεγάλο ΟΧΙ για τα μικρά παιδιά», ανέφερε η Nikki.

Εξήγησε, πως ένα κανονικό marshmallow είναι στο ίδιο μέγεθος με τον αεραγωγό ενός παιδιού μέχρι τριών ετών. Και μία μικρή μάζα ζάχαρης, όπως αυτές οι καραμέλες, μπορούν να επιφέρουν κίνδυνο πνιγμού.

«Όταν αναμειγνύεται με το σάλιο, αλλάζει η σύσταση του marshmallow και από τόσο μαλακό που είναι γίνεται σκληρό, κάτι το οποίο μπορεί να δυσκολέψει τα παιδιά στο να το καταπιούν», σημειώνει η μητέρα.

Ευτυχώς, πολλοί γονείς ξέρουν πώς να δίνουν πρώτες βοήθειες στα παιδιά, όταν καταλάβουν, ότι πάνε να πνιγούν, ωστόσο με αυτού του είδους την καραμέλα, δεν είναι το ίδιο.

Η διασώστρια και μητέρα σημείωσε ακόμη, όται πολλές αλυσίδες εστιατορίων ή ξαφέ προσφέρουν αυτές τις καραμέλες με καφέδες και υπογράμμισε ότι, αν θέλετε να τις δώσετε στα παιδιά σας να τις κόψετε σε πολύ μικρά κομματάκια, όπως κάνετε με το σταφύλι.

Λέει, επίσης, ότι ενώ πολλοί γονείς έχουν ακούσει για τον κίνδυνο που μπορεί να διατρέχουν τα παιδιά από αυτές τις καραμέλες, κανείς δεν φαίνεται να το λαμβάνει σοβαρά υπόψιν.

Γι’ αυτό λοιπόν γονείς, προσοχή!

Πηγή: kidspot.com