«Διαμαρτύρονται δικαιολογημένα»: Στηρίζουν την αποχή οι γονείς – Υποκινητές βλέπει ο Υπ. Παιδείας

Σε αποχή προχωρούν σήμερα οι μαθητές την 5η και 6η διδακτική ώρα.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους το Υπουργείο καθυστέρησε να λάβει σωστά μέτρα για τη νέα σχολική χρονιά, γι’ αυτό εκείνοι απαιτούν λύσεις τώρα.

Την απόφασή τους στηρίζουν οι οργανωμένοι γονείς, οι οποίοι σε επίσημη ανακοίνωσή τους εξηγούν το γιατί:

«Δυναμώνουμε τη φωνή των παιδιών μας», αναφέρουν συγκεκριμένα. Διαβάστε αναλυτικά:

Υποκινητές και πολιτικά κίνητρα βλέπει ο Υπουργός Παιδείας

Με αιχμές προς την αντιπολίτευση, απάντησε ο Υπουργός Παιδείας, Πρόδρομος Προδρόμου στη σημερινή, δίωρη αποχή που εξήγγειλαν οι μαθητές.

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο, χαρακτήρισε «παντελώς ανεπίτρεπτο» το γεγονός ότι η ΠΣΕΜ κάλεσε τους μαθητές σε αποχή από τα μαθήματά τους, την ώρα που καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια για φυσική παρουσία στα σχολεία. Ανέφερε ότι «κάποιοι υποκινούν τους μαθητές και έχουν αναγάγει τις εξετάσεις τετραμήνων, σε πολιτικό ζήτημα».

Διευκρίνισε ότι οι εξετάσεις θα γίνουν κανονικά και υπογράμμισε ότι το συγκεκριμένο ζήτημα έχει λήξει, μέσω των αποφάσεων της Βουλής. Ο Πρόδρομος Προδρόμου κάλεσε τους μαθητές να μην απέχουν από τα μαθήματα τους και ανακοίνωσε ότι η αποχή θα συνοδευτεί από τις σχετικές απουσίες.

Σε ότι αφορά στο αίτημα των μαθητών για κατάργηση της υποχρεωτικής χρήσης προστατευτικής μάσκας, ο Υπουργός Υγείας είπε ότι το θέμα ανάγεται σε ζήτημα δημόσιας υγείας και ότι αποτελεί τον μόνο τρόπο προστασίας από την πανδημία.