Δεν θα πιστέυετε ποιος ήχος κοιμίζει και το πιο ανήσυχο μωρό – Αποθεώνεται από τους γονείς! (vid)

Δεν θα πιστέυετε ποιος ήχος κοιμίζει και το πιο ανήσυχο μωρό - Αποθεώνεται από τους γονείς! (vid)

Πολλοί γονείς θα συμφωνήσουν, ότι μία από τις πιο δύσκολες «αποστολές» με το νεογέννητο είναι ο ύπνος!

Μπορεί να αναγνωρίσετε τον εαυτό σας, ως μαμά και μπαμπάς που έχουν σκαρφιστεί τα πιο απίθανα για να κάνουν το μωράκι τους να κοιμηθεί, έχουν καταφύγει σε νανουρίσματα, μελωδίες, λικνίσματα και ό,τι βάλει ο νους τους.

Κι όμως, υπάρχει η λύση και μάλιστα αποθεώνεται από τους γονείς στο YouTube. Και, όχι, δεν είναι νανούρισμα, αλλά ήχος… απορροφητήρα! Σοβαρά τώρα; Εμείς ακούμε απορροφητήρα και θέλουμε να το λιγότερο να τον ξεριζώσουμε και τώρα κοιμίζει το μωρό; 

Το μεγάλο σουξέ, λοιπόν, που αγαπούν τα μωρά, λέγεται «10 Ωρες Απορροφητήρας για μωρά.; Όσο κι αν ακούγεται αλλόκοτο, τα μωρά λατρεύουν τους λευκούς ήχους, αυτούς δηλαδή που προέρχονται από τις ηλεκτρικές συσκευές της κουζίνας.

Πώς εξηγείται το φαινόμενο

Τα μωρά, από την περίοδο που υπήρξαν ως έμβρυα, είναι συνηθισμένα στους δυνατούς και συνεχόμενους θορύβους.

Όσο βρίσκονται στην μήτρα ακούν τους εξωτερικούς ήχους και μάλιστα σε μεγαλύτερη ένταση σε σχέση με εμάς. Εφόσον, το νευρικό τους σύστημα είναι πολύ ευαίσθητο, ένας απότομος και διαπεραστικός θόρυβος μπορεί να τα τρομάξει.

Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και όταν πρόκειται για το επαναλαμβανόμενο, σχεδόν υπόκωφο «βρρρρ». Αυτός ο ήχος που προέρχεται από το εσωτερικό της κοιλιάς, λειτουργεί ως αμυντικός μηχανισμός, καλύπτοντας τους υπόλοιπους εξωτερικούς ήχους, και νανουρίζοντας το έμβρυο.

Το γνωρίζατε;

Ακούστε το κι αν έχετε μωράκι δοκιμάστε το

Διαβάστε επίσης:

Προσοχή με τις παιδικές οδοντόβουρτσες! Αυτός είναι ο Νο 1 κίνδυνος για τα παιδιά (εικόνες)

Φτιάξτε με τα παιδιά τα πιο… τρομακτικά Halloween μπισκοτάκια!

Αλλαγή ώρας: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μας μία ώρα πίσω;