Δασκάλα δώρισε το νεφρό της για να σώσει μία 5χρονη μαθήτριά της!

Μία κίνηση που κρύβει ένα τεράστιο μεγαλείο ψυχής έκανε μία δασκάλα, η οποία δώρισε το νεφρό της για μία 5χρονη μαθήτριά της, η οποία έδινε γενναία μάχη για πάνω από τέσσερα χρόνια.

Η 5χρονη Κέιλι από το Μισούρι υποβλήθηκε σε μία επιτυχή μεταμόσχευση νεφρού τον προηγούμενο μήνα, χάρη στην δασκάλα της.

Η δασκάλα ξεκίνησε να διδάσκει τη μικρή Κέιλι πριν από δύο χρόνια και πήγαινε στο σπίτι της, καθώς η μικρούλα έχει πολύ αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα και δεν ήταν σε θέση να παρακολουθεί μαθήματα στο σχολείο.

Η Κέιλι γεννήθηκε πρόωρα, στις 26 εβδομάδες και νοσηλεύτηκε στην μονάδα εντατικής θεραπείας νεογνών για περισσότερες από 150 ημέρες, μετά τη γέννησή της.

Αφότου βγήκε από την εντατική, είχε να διανύσει έναν μακρύ δρόμο επιπλοκών στην υγεία της, εκ των οποίων μερική τύφλωση και νεφρική ανεπάρκεια, η οποία απαιτούσε 11ωρη αιμοκάθαρση κάθε βράδυ. Για περισσότερα από τέσσσερα χρόνια ταλαιπωρείτο. Όλη της η ζωή ήταν επισκέψεις στο νοσοκομείο, χειρουργεία, ραντεβού με τους γιατρούς.

«Ό,τι θυμάται από τον εαυτό της ήταν να βρίσκεται ανάσμεσα σε γιατρούς και νοσηλευτές», ανέφερφε η μητέρα της.

Όλο αυτό το χρονικό διάστημα αναζητούνταν συμβατός δότης. Και τελικά βρέθηκε μόλις τον περασμένο Οκτώβριο. Όταν η δασκάλα της ανακάλυψε ότι μπορεί να είναι συμβατή, θεώρησε ότι δεν έπρεπε να χάσει ευκαιρία να βοηθήσει.

Υποβλήθηκε σε αμέτρητες εξετάσεις μέχρι να διαπιστωθεί πως ήταν σίγουρο ότι εκείνη που θα έσωζε την μικρή της μαθήτρια.

«Μόνο όταν μας έδωσαν επίσημη ημερομηνία της επέμβασης συνειδητοποίησα πως όλο αυτό ήταν μια πραγματικότητα. Δεν είχα άγχος για την επέμβαση, αλλά για το ενδεχόμενο να πάει κάτι στραβά, ειδικά λόγω κορονοϊού, και να αναβληθεί», δήλωσε η δασκάλα.

Στις 3 Φεβρουαρίου, το κοριτσάκι και η δασκάλα της υποβλήθηκαν σε 6ωρο, παράλληλο χειρουργείο. Όλα πήγαν καλά και σήμερα, ενάμιση μήνα μετά, το κοριτσάκι έχει απαλλαγεί από τις επώδυνες αιμοκαθάρσεις.

«Μετά την επέμβαση είχα πληγές και ταλαιπωρήθηκα, αλλά δεν με νοιάζει. Κάθε φορά που πονούσα, σκεφτόμουν όλα όσα πέρασε η μικρή Kayleigh τα τελευταία 4 χρόνια!», τόνισε η δασκάλα.

Οι γονείς του κοριτσιού, από την άλλη, είναι πανευτυχείς για την εξέλιξη της υγείας της κόρης τους, ενώ δήλωσαν πως δεν υπάρχουν λόγια να ευχαριστήσουν την δασκάλα όχι μόνο για την επέμβαση, αλλά και για το γεγονός, ότι παραμένει στο πλευρό τους.

Με πληροφορίες από ABC News