Αυτοί είναι οι Κύπριοι συγγραφείς που διεκδικούν βραβείο Astrid Lindgren για το καλύτερο παιδικό βιβλίο

Συλλογή παιχνιδιών, βιβλίων και αθλητικού εξοπλισμού από ΑΠΚΥ για παιδιά σε Πουρνάρα - Κοφίνου

Ανακοινώθηκαν οι φετινές υποψηφιότητες για το βραβείο Astrid Lindgren για το καλύτερο παιδικό και εφηβικό βιβλίο.

Η Άντρη Αντωνίου και ο Κώστας Κατσώνης είναι οι δύο υποψήφιοι από την Κύπρο, που θα διεκδικήσουν το σπουδαίο αυτό βραβείο που απονέμεται κάθε χρόνο.

Το Βραβείο Άστριντ Λίντγκρεν (Astrid Lindgren Memorial Award-ALMA) είναι ένα παγκόσμιο βραβείο που απονέμεται, κάθε χρόνο, σε ένα άτομο ή οργανισμό για την εξαιρετική συμβολή του στη λογοτεχνία παιδιών και νέων ενηλίκων.

Θεσμοθετήθηκε το 2002, από τη σουηδική κυβέρνηση για να προωθήσει το δικαίωμα κάθε παιδιού σε υπέροχες ιστορίες, στη μνήμη της Άστριντ Λίντγκρεν, δημιουργού της διάσημης Πίπης Φακιδομύτης.

Ένα από τα κορυφαία λογοτεχνικά βραβεία

Απομένεται από το Σουηδικό Συμβούλιο Τεχνών σε όσους συνεχίζουν να εργάζονται στο πνεύμα της: με φαντασία, γενναιότητα, σεβασμό και ενσυναίσθηση, διατηρώντας τον υψηλότερο βαθμό καλλιτεχνικής αριστείας.

Το βραβείο αποτελεί ένα από τα κορυφαία βραβεία για δημιουργούς παιδικών/νεανικών βιβλίων και συνοδεύεται με το ποσό των 5 εκατομμυρίων σουηδικών κορόνων (περίπου 500 000 ευρώ), το μεγαλύτερο βραβείο στο είδους του.

Από την Κύπρο, τα υποψήφια άτομα για τα βραβεία ALMA, προτείνονται κάθε χρονιά, από το Δ.Σ. του Κ.Σ.Π.Ν.Β., το κυπριακό τμήμα της IBBY.