Αυτό το αντικείμενο που χρησιμοποιούν μικροί-μεγάλοι είναι πιο βρόμικο από τη λεκάνη της τουαλέτας

Αυτό το αντικείμενο που χρησιμοποιούν μικροί-μεγάλοι είναι πιο βρόμικο από τη λεκάνη της τουαλέτας

Τα επαναχρησιμοποιούμενα μπουκάλια νερού είναι αρκετά δημοφιλή από πολύ κόσμο. Μικροί και μεγάλοι τα παίρνουν μαζί τους παντού: στο σχολείο, τις εκδρομές, το γυμναστήριο, τις βόλτες κλπ.

Είναι επίσης και ένας καλός τρόπος να παραμένουμε ενυδατωμένοι κάθε στιγμή, ενώ είναι και μία καλή λύση για το περιβάλλον, καθώς περιορίζονται τα πλαστικά μπουκάλια. Και φυσικά, δεν είναι λίγοι εκείνοι που δεν τα πλένουν πολύ συχνά. Σιγά, νερό βάζουμε μέσα, πόσο βρόμικο μπορεί να είναι;

Κι όμως μία νέα έρευνα έρχεται να αποδείξει το ακριβώς αντίθετο και πραγματικά να μας ρίξει από τα σύννεφα.

Η μελέτη, που πραγματοποιήθηκε από την αμερικανική σελίδα waterfilterguru.com, αποκάλυψε, ότι τα επαναχρησιμοποιούμενα μπουκάλια νερού μπορεί να είναι εντελώς αηδιαστικά, καθώς ενδέχεται να κουβαλούν 40.000 περισσότερα βακτήρια από τη μέση λεκάνη τουαλέτας.

Οι ερευνητές πήραν δείγμα από το στόμιο και μέρη του καπακιού από διαφορετικά μπουκάλια νερού τρεις φορές το καθένα. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι υπάρχουν gram-αρνητικά βακτήρια και βάκιλλοι σε όλα τα επιχρίσματα. Σύμφωνα με ερευνητές, τα gram-αρνητικά βακτήρια μπορούν να προκαλέσουν λοιμώξεις ανθεκτικές στα αντιβιοτικά και ορισμένοι τύποι βακίλλων μπορεί να προκαλέσουν γαστρεντερικά προβλήματα.

Παράλληλα, εξέτασαν και πολλά αντικείμενα του νοικοκυριού που χρησιμοποιούνται συχνά, όπως το ποντίκι του υπολογιστή, νεροχύτες, καπάκι τουαλέτας, μπολάκια σκύλων. Και πάλι, αποδείχθηκε, ότι τα βακτήρια στα μπουκάλια ήταν πολύ περισσότερα. Ειδικότερα, είχαν 14 φορές περισσότερα από το μπολάκι για το νερό του σκύλου και διπλάσια από έναν μέσο νεροχύτη κουζίνας…

Οι ειδικοί συστήνουν σε όλους όσους έχουν τέτοια μπουκάλια να τα πλένουν σχολαστικά κάθε μέρα, έτσι ώστε να αποφεύγεται η ανάπτυξη βακτηρίων.

Διαβάστε επίσης:

«Παίζουμε μπάλα για τη μικρή Χρυσταλλένη» που πάσχει από καρκίνο στον εγκέφαλο

Ένα κολιμπρί μας διδάσκει γιατί το νερό έχει τόση αξία μέσα από ένα short animation

«Παίζουμε μπάλα για τη μικρή Χρυσταλλένη» που πάσχει από καρκίνο στον εγκέφαλο