Αυτό είναι το κυπριακό προϊόν της χρονιάς που πρέπει σίγουρα να δοκιμάσουμε όλοι!

Αυτό είναι το κυπριακό προϊόν της χρονιάς που πρέπει σίγουρα να δοκιμάσουμε όλοι!

Τα μακαρόνια του σκλινιτζιού ή της σμίλας τιμήθηκαν ως το κυπριακό προϊόν της χρονιάς στα πλαίσια των Cyprus Eating Awards.

Σε μια άρτια διοργάνωση που έγινε στις 17 Ιανουαρίου στο πολυτελές ξενοδοχείο Parkalane στη Λεμεσό, τα μακαρόνια του σκλινιτζιού ή αλλιώς της σμίλας τιμήθηκαν ως το Κυπριακό προϊόν της χρονιάς στα πλαίσια των Cyprus Eating Awards.

Εκ μέρους του  Συλλόγου Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας παρέλαβε το βραβείο η πρόεδρος κα Άννα Κοσμά και μαζί της η Θεοδώρα Θεοδώρου ιδιοκτήτρια της επιχείρησης Παραδοσιακά Ζυμαρικά «Θεοδώρας» και η Μαρία Αντωνίου ιδιοκτήτρια της επιχείρησης Παραδοσιακά Ζυμαρικά «Το σκλινίτζι». Η κα Κοσμά αφιέρωσε το βραβείο σε όλες τις γυναίκες της Κύπρου και ιδιαίτερα σ αυτές που ασχολούνται με την παραδοσιακή γαστρονομία.

«Πολλές ευχαριστίες στο Check in Cyprus και σε όλα τα μέλη της επιτροπής που στήριξαν το συγκεκριμένο προϊόν. Η τιμητική αυτή διάκριση μας δίνει δύναμη και κουράγιο να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε και να προσφέρουμε στον τόπο και τους ανθρώπους μας».

Τι είναι τα μακαρόνια του σκλινιτζιού

Το προϊόν χαρακτηρίζεται από τη διαμόρφωση του σχήματος του κάθε κομματιού με τη χρήση βλαστού από βούρλο (σκλινίτζι). Τα «Μακαρόνια της Σμίλας / Μακαρόνια του Σκλινιτζιού», αποτελούν τη νέα προστατευόμενη γεωγραφική ένδειξη (ΠΓΕ) από την Κύπρο, μετά που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε το προϊόν για ένταξή του στη λίστα.

Διαβάστε ακόμα:

Το πιο συγκινητικό βίντεο που θα δείτε σήμερα είναι αυτή η μαμά-νύφη λίγο πριν ο γιος της την παραδώσει στον γαμπρό

Ένα νέο μηχάνημα εντατικής φωτοθεραπείας για τα προωράκια της ΜΕΝΝ του Μακαρείου (εικόνα)

8χρονη κόρη μεγιστάνα απαρνήθηκε τα διαμάντια του μπαμπά της κι έγινε… μοναχή!