Αυτή είναι η αιτία θανάτου του 2,5 μηνών βρέφους – Τι λέει ο διευθυντής της Παιδιατρικής του Μακαρείου

Αυτή είναι η αιτία θανάτου του 2,5 μηνών βρέφους - Τι λέει ο διευθυντής της Παιδιατρικής του Μακαρείου

Σοκ προκαλούν τα ευρήματα της νεκροτομής στο 2,5 μηνών βρέφος που «έσβησε» το περασμένο Σάββατο και οδήγησε τις αρχές στην σύλληψη των δύο γονέων.

Όπως διαπιστώθηκε από τη νεκροτομή που διενήργησαν στη σορό του άτυχου βρέφους οι ιατροδικαστές Αγγελική Παπέττα και Ορθόδοξος Ορθοδόξου, ο θάνατος του επήλθε από κακόβουλη τραυματική κρανιοεγκεφαλική κάκωση από πράξη, ή πράξεις που εμπεριέχουν βίαιο κούνημα του βρέφους, με ή χωρίς πρόσκρουση σε αμβλεία επιφάνεια. Γνωστό ως Σύνδρομο Ανατάραξης Μωρού (Shaken Impact Syndrome)

Τα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης, αποκάλυψε ενώπιον Δικαστηρίου ο ανακριτής του ΤΑΕ Λεμεσού αιτούμενος την κράτηση των δύο γονέων, εναντίον των οποίων διερευνάται υπόθεση ανθρωποκτονίας.

Τι είναι το Σύνδρομο Ανατάραξης Μωρού

Κληθείς να εξηγήσει στη Cyprus Times τι είναι το σύνδρομο αυτό που μπορεί να επιφέρει το θάνατο σε βρέφη ο Διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής του Μακάρειου Νοσοκομείου Δρ. Αβραάμ Ηλία, εξηγεί ότι, αυτό είναι όταν παίρνει κανείς το παιδί και με βίαιο κούνημα ταλαντεύεται το κεφάλι του.

«Αυτό το βίαιο κούνημα μπορεί να προκαλέσει εγκεφαλική αιμορραγία, ή κάταγμα σπονδύλου στο παιδί ή στις πλευρές του ή ακόμη να προκαλέσει αιμορραγία στον αμφιβληστροειδή χιτώνα του ματιού και να επιφέρει τον θάνατο» είπε.

Σύμφωνα με τον Δρ. Ηλία υπάρχουν και περιπτώσεις όπου οι γονείς πετάνε τα παιδιά για παράδειγμα, λόγω παρατεταμένου κλάματος, με αποτέλεσμα να προκληθούν κατάγματα σε διάφορα μέρη του σώματος, στο κρανίο και στον θώρακα.

Συνήθως, όπως εξήγησε, αυτές οι πράξεις γίνονται αφού το παιδί παρουσιάσει παρατεταμένο κλάμα.

Ερωτηθείς εάν στην Κύπρο είχαμε παρόμοια περιστατικά που περιήλθαν στην αντίληψή του, ανέφερε ότι στο παρελθόν υπήρξαν κάποιες υπόνοιες, ωστόσο δεν αποδείχθηκε -εξ’ όσων γνωρίζει- κάτι τέτοιο.

Διαβάστε επίσης:

Σε αντιφάσεις πέφτουν οι γονείς του νεκρού βρέφους -Καταγγελίες για βία στην οικογένεια

«Ο πόλεμος να μείνει έξω από τα σχολεία»: Ο Υπουργός Παιδείας καταδικάζει τις συγκρούσεις Ρώσων-Ουκρανών μαθητών

15 τρυφερές φωτογραφίες που εξυμνούν την αγάπη των γονιών (εικόνες)