Σε αντιφάσεις πέφτουν οι γονείς του νεκρού βρέφους -Καταγγελίες για βία στην οικογένεια

Τραγωδία στην Ελλάδα: 13 μηνών μωρό "έσβησε" από οξεία ηπατίτιδα

Σε αντιφάσεις φαίνεται να υπέπεσαν οι γονείς του 2,5 μηνών βρέφους, που απεβίωσε τα ξημερώματα του Σαββάτου, σε σχέση με τις συνθήκες θανάτου του, ενώ συνεχίζουν να αρνούνται εμπλοκή. Το πρωί τέθηκαν υπό 8ήμερη προσωποκράτηση, με το ΤΑΕ Λεμεσού να διερευνά υπόθεση ανθρωποκτονίας.

Ο 37χρονος πατέρας και η 22χρονη μητέρα, συνελήφθηκαν το βράδυ της Τετάρτης, μετά την ολοκλήρωση της νεκροτομής επί της σορού του άτυχου βρέφους, η οποία κατέδειξε κακόβουλη τραυματική κρανιοεγκεφαλική κάκωση, από πράξη ή πράξεις που εμπεριέχουν βίαιο κούνημα του.

Με βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση το μωρό

Σε δηλώσεις του, ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, Λευτέρης Κυριάκου ανέφερε ότι το 2,5 μηνών βρέφος είχε μεταφερθεί από τους γονείς στο ΓΝ Λεμεσού σε ημιλιπόθυμη κατάσταση και κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στην εντατική του Μακάρειου Νοσοκομείου, όπου και εξέπνευσε.

Η σορός επιθεωρήθηκε από μέλη της Αστυνομίας, όπου δεν διαπιστώθηκαν εξωτερικές κακώσεις, ενώ οι  ιατροδικαστές Αγγελική Παπέττα και Ορθόδοξο Ορθοδόξου, που διενήργησαν την νεκροτομή, εντόπισα «βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση και άλλες κακώσεις στην σπονδυλική στήλη, στα πλευρά και στην κλείδα και σύμφωνα με την προκαταρκτική έκθεση που έδωσαν, πρόκειται για κακόβουλες πράξεις». Οι δυο ιατροδικαστές, πρόσθεσε, έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο ατυχήματος ή πτώσης του βρέφους.

«Μετά από αυτήν την εξέλιξη, εκδόθηκαν εντάλματα εναντίον του 37χρονου πατέρα και της 22χρονης μητέρας, οι οποίοι συνελήφθηκαν ψες και σήμερα οδηγήθηκαν ενώπιον του επαρχιακού δικαστηρίου Λεμεσού και εναντίον τους εκδόθηκε διάταγμα κράτησης για οκτώ μέρες», συμπλήρωσε ο κ.Κυριάκου.

Καταγγελία για βία στην οικογένεια

Ερωτηθείς σχετικά ανέφερε ότι οι γονείς, στις καταθέσεις τους πριν από τη σύλληψη τους προέβαλαν διαφορετικούς ισχυρισμούς για τις συνθήκες θανάτου του βρέφους, από αυτούς που έδωσαν όταν συνελήφθηκαν, ενώ αρνούνται ότι το έχουν κτυπήσει εσκεμμένα.

Σημείωσε δε ότι η οικογένεια παρακολουθείτο από τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας, ενώ τον Ιανουάριο του 2021 είχε γίνει καταγγελία για υπόθεση βίας στην οικογένεια.

Σε σχέση με το ενδεχόμενο παρόμοιας βίαιης συμπεριφοράς και στο μεγαλύτερο παιδί της οικογένειας, που πλέον διαμένει με τον παππού και τη γιαγιά, ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού είπε πως «εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα, σε συνεργασία με τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας».

Διαβάστε ακόμα:

Τι είναι οι Χαιρετισμοί της Παναγίας που ξεκινούν την πρώτη Παρασκευή της Σαρακοστής;

Έφηβη – ηρωίδα έσωσε τη μαμά της από έμφραγμα και εγκεφαλικό!

Το είδαμε και αυτό! «Ηλιακές καμήλες» μεταφέρουν e-books σε παιδιά που δεν έχουν εύκολη πρόσβαση σε αυτά