Αυτά τα πλεκτά χταποδάκια δεν είναι απλές κούκλες, έχουν έναν πολύ συγκινητικό σκοπό για τα προωράκια

Τα λούτρινα χταποδάκια δεν είναι απλά πολύ γλυκά, αλλά έχουν κι έναν συγκινητικό σκοπό. Μία μαμά περιγράφοντας την ιστορία της μικρής της κόρης, λέει «μακάρι να ήξερα για αυτά, όταν η Νάλα μπήκε στην νεογνολογική εντατική, λίγο μετά τη γέννησή της».

Μικρά χταποδάκια και μέδουσες τα έχουν πλέξει ομάδες όπως η «Octopuses for a Preemie’» με έναν τρόπο, όπου τα πλοκάμια τους μοιάζουν με ομφάλιο λώρο. Αυτά μπαίνουν μέσα στις θερμοκοιτίδες, ώστε τα μωρά να μπορούν να πιαστούν από τα πλοκάμια.

Ενώ τα έμβρυα μεγαλώνουν μέσα στην κοιλιά της μαμάς τους, πολλές φορές πιάνουν τον ομφάλιο λώρο.  Για το λόγο αυτό το ρόλο του λώρου παίζουν τα πλοκάμια από αυτά τα χταποδάκια, έτσι ώστε τα μωρά να μην πιάνουν τα καλώδια της θερμοκοιτίδας

«Εάν λοιπόν γνωρίζεις ότι το μωρό σου θα γεννηθεί πρόωρα, μπορείς να ζητήσεις ένα τέτοιο κουκλάκι και να το βάλεις κάτω από τη μπλούζα σου. Αυτό γίνεται για να πάρει τη μυρωδιά σου, όταν μετά τοποθετηθεί με το μωρό μέσα στη θερμοκοιτίδα, ενώ μετά μπορείς να το πάρεις στο σπίτι, όταν επιστρέψει το μωρό», λέει η μαμά.

«Ούσα μία μαμά πρόωρου βρέφους, αυτό που μου ράγισε την καρδιά ήταν να αφήσω το μωρό μου στα χέρια άλλων ανθρώπων, που δεν μπορούσα να είμαι δίπλα του, να του τραγουδάω και να του κρατώ το χέρι.  Έχοντας κάτι σαν αυτό που θα μύριζε όπως εγώ, θα έκανε τη μικρή μου να νιώθει άνετα», συνεχίζει.

«Πόσο όμορφο για αυτά τα μωρά να έχουν κάτι που τους δίνει μία αίσθηση ασφάλειας και μυρίζει σαν τη μαμά τους. Συν το γεγονός ότι είναι πολύ όμορφα, μπροείς να τα φυλάξεις και να τους τα δείξεις όταν μεγαλώσουν», καταλήγει η μαμά.

Πηγή: The Tiny Hearts Educator