Αρχίζουν οι εμβολιασμοί παιδιών από 12 ετών και άνω

Αρχίζουν οι εμβολιασμοί παιδιών από 12 ετών και άνω

Tην έναρξη του εμβολιασμού για παιδιά 12 ετών και άνω ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας, κατόπιν αποφάσεων που λήφθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας, Μιχάλη Χατζηπαντέλα, το Υπουργικό Συμβούλιο μελέτησε όλα τα δεδομένα, επεξεργάστηκε τις εισηγήσεις των ειδικών και αποφάσισε τη λήψη επιπρόσθετων μέτρων, όπως είναι ο εμβολιασμός των 12 και άνω, σε μία προσπάθεια να ολοκληρώσουμε το εμβολιαστικό μας σχήμα.

Συγκεκριμένα, η έναρξη εμβολιασμού για τα άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω θα ισχύει από την ερχόμενη Δευτέρα, 2 Αυγούστου και θα είναι εθελοντικός και με απαραίτητη συγκατάθεση από τους γονείς ή τους νόμιμους κηδεμόνες. Για όσα παιδιά επιλέξουν να εμβολιαστούν, θα μπορούν να το πραγματοποιήσουν μόνο με τα εμβόλια τεχνολογίας mRNA, δηλαδή Pfizer/BioNTech και Moderna.

Ο Υπουργός τόνισε ότι η πιο πάνω απόφαση λήφθηκε κατόπιν και της σύστασης από την Παιδιατρική Εταιρεία Κύπρου και τη Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή για τον κορωνοϊό.

«Ήδη σε αρκετές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Λιθουανία και η Ελλάδα από σήμερα, προχωρούν με τον εμβολιασμό των παιδιών 12-15 ετών, σε μια προσπάθεια να επιτευχθεί μεγαλύτερη προστασία του πληθυσμού», ανέφερε καταληκτικά ο Υπουργός.

Διαβάστε επίσης:

Το πρώτο παγκάκι δημόσιου θηλασμού στο Βέλγιο είναι γεγονός και σπάει όλα τα ταμπού

Έφηβος έπαιξε τσέλο στον βαριά άρρωστο πατέρα του και έγινε καλά

Γονείς, το νου σας! Μέσα στη θάλασσα, τα μωρά στην αγκαλιά και τα νήπια σε απόσταση «ενός χεριού»