Αποφάσεις ΚΟΚ για προληπτικά μέτρα προστασίας κατά του κορονοϊού

Από σήμερα μέχρι τις 31 Μαρτίου 2020, οι αγώνες όλων των διοργανώσεων της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΚΟΚ) και όλων των ηλικιών, θα πραγματοποιούνται κεκλεισμένων των θυρών, χωρίς την παρουσία φιλάθλων.

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, εξετάζοντας τα προληπτικά μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού που ανακοινώθηκαν με το τέλος της συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου της Κυπριακής Δημοκρατίας, ανακοινώνει ότι η πιο πάνω απόφαση αφορά τα πρωταθλήματα κ10, κ12, κ14, κ16, κ18, Β1 και Β2 κατηγορίας, Γυναικών Α κατηγορίας και Basket League.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΚΟΚ, ο τελικός Κυπέλλου της Β΄ κατηγορίας που ήταν προγραμματισμένος για την Κυριακή 15.3.2020, αναβάλλεται για νέα ημερομηνία, που θα ανακοινωθεί σε μεταγενέστερο στάδιο.

Η έναρξη του τουρνουά Mini Basket u8 αναβάλλεται για νέα ημερομηνία μετά τις 31 Μαρτίου 2020, που θα ανακοινωθεί σε μεταγενέστερο στάδιο.

Παράκληση της ΚΟΚ είναι όπως σε όλους τους αγώνες και ιδιαίτερα των αναπτυξιακών ηλικιών, υπάρξει πλήρης συνεργασία από τους φιλάθλους και γονείς των καλαθοσφαιριστών/στριών.

Μετά από τις 31 Μαρτίου 2020, αναλόγως των γενικότερων μέτρων και οδηγιών της κυβέρνησης και του Υπουργείου Υγείας, θα εκδοθεί νέα ανακοίνωση από την ΚΟΚ.

Τέλος, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΟΚ, θα εξετάσει σε αυριανή του συνεδρία, εάν θα πρέπει να ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα και ενέργειες.