«Απλά ούρλιαξε!»: Δάσκαλος δημοτικού δημιουργεί τηλεφωνική γραμμή για όσους θέλουν να ξεσπάσουν

Η κατάσταση που βιώνουμε τον τελευταίο χρόνο δεν είναι και η πλέον ευχάριστη, καθώς ο εγκλεισμός και η αλλαγή των δεδομένων λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την ψυχοσύνθεσή μας.

Ένας καθηγητής δημοτικού σχολείου, λοιπόν, ο Κρις Γκόλμαρ δημιούργησε μία ανοιχτή τηλεφωνική γραμμή, προκειμένου να να βοηθήσει στην εξωτερίκευση της έντασης όσων χρειάζονται απεγνωσμένα ένα ξέσπασμα.

«Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να καλέσετε την τηλεφωνική γραμμή και να φωνάξετε όσο πιο δυνατά θέλετε και για όσο θέλετε – και στη συνέχεια απλά να το κλείσετε», αναφέρει η ιστοσελίδα του «Just Scream!» (Απλά Ουρλιάξτε!)

«Ηθελα να βρω μια προτροπή στην οποία θα ανταποκρίνονταν οι άνθρωποι και η κραυγή φάνηκε να ταιριάζει!», ανέφερε ο Γκόλαμρ στο CNN για την ιδέα του, η οποία αναπτύχθηκε τον Σεπτέμβριο και ξεκίνησε λίγο πριν την ημέρα των αμερικανικών εκλογών τον Νοέμβριο.

Ο Γκόλμαρ, ο οποίος είναι καλλιτέχνης και προγραμματιστής, περνάει τον ελεύθερο του χρόνο εργαζόμενος σε συμμετοχικά project που καλούν τους ανθρώπους να καλέσουν έναν αριθμό τηλεφώνου και να αφήσουν ένα φωνητικό μήνυμα για να το ακούσει κάποιος άλλος.

Αυτή τη φορά, είπε «σκέφτηκα ότι θα ήταν αστείο και μοναδικό να δημιουργήσω μια τηλεφωνική γραμμή μόνο για κραυγές». Οι κλήσεις των ανθρώπων καταγράφονται και αναρτώνται στην ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε από τον Γκόλμαρ.

«Γιατί να καλέσω; Για να φωνάξεις! Μπορεί να είσαι δυσαρεστημένος, τρομοκρατημένος, απογοητευμένος ή ενθουσιασμένος. Ολοι αυτοί είναι πολύ καλοί λόγοι για να καλέσεις και να καταγράψεις τον εαυτό σου να φωνάζει», τονίζεται στην ιστοσελίδα.

Προς το παρόν, υπάρχουν περισσότερες από 40.000 κραυγές που «περιμένουν» να αναρτηθούν. «Ουάου! Αυτές είναι πολλές κραυγές!» αναφέρει η ιστοσελίδα. Ο Γκόλμαρ υποστηρίζει ότι έχει λάβει 70.000 ηχογραφήσεις από την έναρξη λειτουργίας της ανοιχτής γραμμής.

«Ποτέ στη ζωή μου δεν περίμενα ότι τόσα πολλά άτομα θα σήκωναν το τηλέφωνο, θα καλούσαν έναν αριθμό και θα ηχογραφούσαν τον εαυτό τους για να τους ακούσει ο κόσμος», τονίζει. «Αλλά όλοι φωνάζουμε σε εσωτερικούς χώρους αυτή τη στιγμή, οπότε υποθέτω ότι έπρεπε να το περιμένω».

Η ανοιχτή γραμμή θα σταματήσει να δέχεται κλήσεις στις 21 Ιανουαρίου. Μετά από αυτήν την ημερομηνία, ο Γκόλμαρ είπε ότι θα επιλέξει ένα νέο project πάνω στο οποίο θα εργαστεί.

«Πάντα σκόπευα (η ανοιχτή γραμμή) να είναι ένα project περιορισμένης διάρκειας – μια αντανάκλαση μιας χρονικής περιόδου κατά τη διάρκεια της οποίας, εκτός από το άγχος της πανδημίας, βιώνουμε πολιτικές αναταραχές στις Ηνωμένες Πολιτείες», αναφέρει. «Αρχισα να το σκέφτομαι σαν μια χρονοκάψουλα, κατά κάποιον τρόπο».