Απίστευτο περιστατικό βίας: Άγνωστοι μπούκαραν σε σχολείο και επιτέθηκαν σε καθηγήτρια

Μια απίστευτη καταγγελία έκανε η ΟΕΛΜΕΚ για νέο περιστατικό βίας σε σχολείο του νησιού μας.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι την περασμένη Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου, σε Γυμνάσιο της Πάφου εξωσχολικοί εισήλθαν παράνομα και επιχείρησαν να παρενοχλήσουν μαθητές.

Η βοηθός Διευθύντριας, προσπάθησε να τους απωθήσει και να τους βγάλει από το σχολείο, αλλά εκείνοι αντί να υπακούσουν τη χτύπησαν!

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση

Η ΟΕΛΜΕΚ καταγγέλλει το νέο σοβαρό περιστατικό βίας σε βάρος Βοηθού Διευθύντριας, που έγινε την Πέμπτη 10/10/2019 σε Γυμνάσιο της Επαρχίας Πάφου. Συγκεκριμένα, εξωσχολικοί εισήλθαν παράνομα εντός του σχολικού χώρου και επιχείρησαν να παρενοχλήσουν μαθητές.

Η εν λόγω Βοηθός Διευθύντρια τους κάλεσε να αποχωρήσουν από το σχολείο και αυτοί κατά τρόπο ύπουλο την κτύπησαν πισώπλατα, με αποτέλεσμα να πέσει στο έδαφος σφαδάζοντας από τους πόνους. Το νέο αυτό σοβαρό κρούσμα βίας από εξωσχολικούς, που στο συγκεκριμένο σχολείο είναι συχνό φαινόμενο, αποδεικνύει τους καθημερινούς σοβαρούς κινδύνους που διατρέχουν καθηγητές και μαθητές εντός των σχολικών χώρων.

Η ΟΕΛΜΕΚ καλεί το ΥΠΠΑΝ να αναλάβει τις ευθύνες του και να προχωρήσει άμεσα στην λήψη των αναγκαίων μέτρων έτσι ώστε να μην παρουσιαστούν ξανά κρούσματα βίας εντός των σχολικών μονάδων, τα οποία απειλούν τη σωματική ακεραιότητα Καθηγητών και Μαθητών.

Το θέμα της αντιμετώπισης της παραβατικής συμπεριφοράς εντός των σχολικών χώρων και ειδικά εντός των αιθουσών διδασκαλίας βρίσκεται πάντοτε στις προτεραιότητες της Οργάνωσής μας, η οποία διαχρονικά υποβάλλει σειρά εισηγήσεων προς το ΥΠΠΑΝ για αντιμετώπιση τέτοιων ανεπίτρεπτων συμπεριφορών.

Δυστυχώς, όμως, παρατηρούμε μετά λύπης μας κωλυσιεργία από μέρους του ΥΠΠΑΝ στην υιοθέτηση των εισηγήσεών μας, οι οποίες αποσκοπούν στην εξάλειψη τέτοιων σοβαρών κρουσμάτων βίας, καθώς επίσης και στην απρόσκοπτη μαθησιακή διαδικασία εντός των αιθουσών διδασκαλίας.