Απίστευτο! Γιαγιά 113 ετών νίκησε τον κορωνοϊό – Ως παιδί είχε επιβιώσει της ισπανικής γρίπης

Η κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Ισπανία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί τραγική, καθώς από την αρχή της πανδημίας έχουν πεθάνει πάνω από 20.000 άνθρωποι.

Μία γυναίκα, όμως, ο γηραιότερος άνθρωπος στην Ισπανία, κατάφερε να νικήσει τον κορωνοϊό και να φιγουράρει σήμερα ως το πρώτο θέμα σε ενημερωτικά sites και μέσα ενημέρωσης στην χώρα. Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανακοίνωσαν ότι η υπέργηρη Μαρία Μπράνιας, ανέρρωσε από τον φονικό ιό.

Η 113χρονη γυναίκα στη βορειοανατολική επαρχία της Χιρόνα στην Ισπανία ανέρρωσε από τον κορωνοϊό, έπειτα από «μάχη» πολλών εβδομάδων.

Μάλιστα, η γυναίκα όταν ήταν παιδί, επεβίωσε της ισπανικής γρίπης, η οποία προκάλεσε την πλέον θανατηφόρα πανδημία του 20ού αιώνα το 1918-1920.

Σύμφωνα μάλιστα με το Gerontology Research Group, μια παγκόσμια ομάδα ερευνητών, ισχυρίζεται ότι, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, η Μπράνιας είναι ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο που έχει νικήσει το COVID-19.

Αφότου βρέθηκε θετική, η Μπράνιας μπήκε σε καραντίνα σε ένα δωμάτιο στον οίκο ευγηρίας όπου διαμένει, αλλά αργότερα βγήκε αρνητική στη νόσο. Δύο άλλοι ηλικιωμένοι στο γηροκομείο δεν τα κατάφεραν.

Η Ισπανία έχει επί του παρόντος 227.436 κρούσματα του ιού, ενώ ο αριθμός των θανάτων ανέρχεται σε 26.744. Συνολικά, 137.139 ασθενείς πήραν εξιτήριο.

Η πανδημία έχει σκοτώσει περισσότερους από 285.900 ανθρώπους παγκοσμίως.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, τα ηλικιωμένα άτομα με χρόνιες παθήσεις βρίσκονται στην ομάδα υψηλότερου κινδύνου και τις περισσότερες φορές δεν μπορούν να αναρρώσουν από τον κορωνοϊό.