Απίστευτη ταλαιπωρία για 12χρονο κορίτσι στη Λάρνακα – Περίμενε πάνω από 5 ώρες γιατρό!

Αχαρακτήριστο είναι το γεγονός που θέλει 12χρονο κορίτσι καθηλωμένο σε αναπηρικό αμαξίδιο να περιμένει 5 και πλέον ώρες γιατρό στο ΤΑΕΠ Λάρνακας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Alpha, κορίτσι καθηλωμένο σε αναπηρικό καροτσάκι ανέμενε για πέντε και πλέον ώρες στις Πρώτες Βοήθειες για συρραφή τραύματος, το οποίο προκλήθηκε από ατύχημα στο σχολείο.

Η ανήλικη συνοδευόταν από συγγενικό της πρόσωπο, το οποίο κατήγγειλε ότι το μόνο που προσφέρθηκε στο παιδί ήταν απολύμανση του τραύματος και γάζα, αφού εκείνη την ώρα δεν υπήρχε διαθέσιμος γιατρός για λόγους οι οποίοι δεν εξηγήθηκαν.

Σύμφωνα με την καταγγελία, το παιδί εγγράφηκε σε σειρά αναμονής που διήρκησε πέντε ώρες μέχρι που εργαζόμενη που εκτελεί γραμματειακά καθήκοντα προώθησε το περιστατικό για περίθαλψη, καθώς διαπίστωσε ότι έφερε ανοιχτό τραύμα στο μέτωπο.

Το κοριτσάκι, τελικά, δέχτηκε τέσσερα ράμματα στο τραύμα, σε μια διαδικασία που διήρκησε συνολικά δέκα λεπτά.

Έκλεψαν ηλικιωμένη στο ΤΑΕΠ

Η κατάσταστη στο ΤΑΕΠ Λάρνακας είναι δραματική με δυσάρεστα περιστατικά να καταγγέλονται καθημερινά.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στις Πρώτες Βοήθειες, είναι το περιστατικό με ηλικιωμένη που χρειάστηκε γιατρό.

Συγκεκριμένα, η ηλικιωμένη γυναίκα μετέβη στο ΤΑΕΠ στις αρχές του καλοκαιριού καθώς λόγω υψηλών θερμοκρασιών ένιωσε αδιαθεσία και δυσφορία, ενώ παρουσίασε εξανθήματα στα χέρια.

Κατά την αναμονή της για εξέταση που διήρκησε τρείς ώρες αλλά και μετά την εξέταση της στον θάλαμο των Πρώτων Βοηθειών, λόγω έλλειψης κλινών, τοποθετήθηκε σε ράντζο στον διάδρομο, δίπλα από τις τουαλέτες.

Όταν οι γιατροί ρώτησαν την ηλικιωμένη εάν λάμβανε οποιαδήποτε φαρμακευτική αγωγή, αναζήτησε την τσάντα της για να παρουσιάσει τα σκευάσματα τα οποία μετέφερε στο νοσηλευτήριο.

Τότε, διαπίστωσε ότι η τσάντα της είχε κάνει «φτερά»…

Την ίδια ώρα στο ΤΑΕΠ Πάφου, οι γιατροί όρισαν διώρη στάση εργασίας, διαμαρτυρόμενοι για την έλλειψη προσωπικού.