Απανωτές κίτρινες και πορτοκαλί προειδοποιήσεις: Πότε θα ανέβει η θερμοκρασία

Υψηλές είναι οι θερμοκρασίες από την 1η Ιουνίου όπου ξεκίνησε επίσημα και το καλοκαίρι. Το ThemaOnline, επικοινώνησε με τον Ανώτερο Μετεωρολογικό Λειτουργό, Μιχάλη Μούσκο, ο οποίος ανέφερε ότι τις επόμενες μέρες αναμένεται να εκδοθούν κίτρινες και πορτοκαλί προειδοποιήσεις για υψηλές θερμοκρασίες.

Τις επόμενες μέρες θα επικρατεί ζέστη

Συγκεκριμένα όπως δήλωσε, τις επόμενες μέρες θα επικρατεί ζέστη, και οι θερμοκρασίες θα είναι πολύ πιο πάνω από τις μέσες τιμές για την εποχή, δηλαδή 34 βαθμούς για το εσωτερικό και 28-30 βαθμούς στα παράλια.

Σήμερα Τρίτη, αύριο Τετάρτη και την Πέμπτη παραμένει αίθριος ο καιρός, οι υψηλές θερμοκρασίες, οι οποίες αναμένεται να ανέλθουν γύρω στους 42-43 βαθμούς.

  • Επιπρόσθετα, ο κ. Μούσκος απέρριψε τον ενδεχόμενο βροχών τις επόμενες μέρες και πρόσθεσε ότι ο καιρός θα είναι ζεστός.
  • Φαίνεται μέσα στο επόμενο Σαββατοκύριακο ότι θα υπάρχει πτώση της θερμοκρασίας και αναμένεται να πέσει στους 36 – 38 βαθμούς.
  • Οι πιο θερμές μέρες, όπως πρόσθεσε, αναμένεται να είναι την Πέμπτη και την Παρασκευή με τις θερμοκρασίες να φτάνουν τους 43-44 βαθμούς.
  • Ερωτηθείς αν η καλοκαιρινή περίοδος που διανύουμε θα είναι αρκετά θερμή, σημείωσε ότι θα έχουμε κύματα πολύ υψηλών θερμοκρασιών τα οποία θα μας επηρεάζουν για 3-4 ημέρες.
  • Πάντως φαίνεται την επόμενη εβδομάδα και μετά τις 16 Ιουνίου θα είναι πιο ήπιες θερμοκρασίες.
  • Καταληκτικά, ανέφερε ότι, θα πρέπει να περιμένουμε την έκδοση κίτρινων και πορτοκαλί προειδοποιήσεων και συγκεκριμένα πιθανόν την Τετάρτη να εκδοθεί κίτρινη προειδοποίηση ενώ την Πέμπτη και την Παρασκευή, αναμένεται η έκδοση πορτοκαλί προειδοποιήσεων.
  • Το Σαββατοκύριακο μειώνεται η θερμοκρασία, η οποία ωστόσο παραμένει αρκετά ψηλά, γύρω στους 41-42 βαθμούς και αναμένεται να εκδοθεί κίτρινη προειδοποίηση, κατέληξε.
Διαβάστε επίσης:

Πώς να κάνετε το συναισθηματικό σας φορτίο πιο ελαφρύ, σύμφωνα με την ψυχολόγο

Ποιο είναι το επικίνδυνο λάθος που κάνουν οι γονείς το καλοκαίρι με το καροτσάκι του μωρού;