«Ανοίγει» η Κύπρος – Τι θα ισχύσει για σχολεία, φροντιστήρια, γυμναστήρια, παιδότοπους

Τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων για καταπολέμηση της πανδημίας του κορωνοϊού από τις 10 – 31 Μάϊου αποφάσισε χθες βράδυ το Υπουργικό Συμβούλιο.

Το άνοιγμα της Κύπρου σε διάφορα στάδια ορίστηκε για την ερχόμενη Δευτέρα, 10 Μαΐου.

Μεταξύ άλλων καταργείται η αποστολή γραπτού μηνύματος στο 8998 για μετακίνηση, ενώ η απαγόρευση κυκλοφορίας θα αρχίζει στις 23.00 αντί στις 21.00 μέχρι τις 05.00 το πρωί της επόμενης μέρας.

Η εκπαίδευση συνεχίζει κανονικά με φυσική παρουσία, με την προσκόμιση υποχρεωτικού εβδομαδιαίου rapid test.

Οι μαθητές Γυμνάσιου, Λυκείου και β’ κύκλου, κατά την 1η ημέρα παρουσία τους, ήτοι τη 10η Μαΐου 2021 θα πρέπει να προσκομίσουν αρνητικό τεστ με ισχύ 72 ωρών.

Επιτρέπεται η λειτουργία των κολυμβητηρίων για σκοπους άθλησης και στη βάση του πρωτοκόλλου που ίσχυε την 30η Απρίλιου 2021.

Επιτρέπονται όλα τα ομαδικά φροντιστήρια, καθώς και αθλητικές και κοινωνικές δραστηριότητες για παιδιά κάτω των 18 ετών στη βάση του Πρωτοκόλλου που ίσχυε την 30η Απρίλιου 2021 (6+1).

Για εξωσχολικές δραστηριότητες κλειστών χώρων με test 72 ωρών ενώ ανοικτών χωρών παραμένει ως έχει η υποχρέωση δηλ. υποχρεωτικό τεστ σε εβδομαδιαία βάση.

Επιτρέπεται η λειτουργία γυμναστηρίων, σχολών χορού και σχολών άλλων αθλημάτων, όπως αυτά ίσχυαν μέχρι 30 Απρίλιου 2021 με απαραίτητη προσκόμιση Coronapass σε όσους γυμνάζονται σε κλειστούς χώρους.

Παραμένει η αναστολή λειτουργίας παιδότοπων, λουνα παρκ και θεματικών πάρκων μέχρι 16 Μαΐου 2021. Από 17 Μαΐου 2021 επιτρέπεται η λειτουργία παιδότοπων, λουναπαρκ και θεματικών πάρκων στη βάση Πρωτοκόλλου και μόνο εξωτερικοί χώροι, χωρίς τη διενέργεια κοινωνικών εκδηλώσεων (παιδικά γενέθλια, κτλ).