Αναστολή των εξετάσεων τετραμήνου συνεχίζουν να ζητούν γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές

Αβέβαιο το άνοιγμα των σχολείων - «Παίζουν με την ψυχολογία των παιδιών»

Μεγάλο προβληματισμό προκαλούν τα νέα δεδομένα στα σχολεία σε συνδυασμό με την επιδημιολογική εικόνα της χώρας μας, με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις να αποφασίζουν όπως προχωρήσουν σε νέα έκκληση προς το αρμόδιο Υπουργείο για αναστολή των εξετάσεων ανά τετράμηνο.

Μιλώντας την εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι, ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Θέμης Πολυβίου, είπε πως κατά τη διάρκεια της χθεσινής κοινής συνεδρίας που είχαν ΟΕΛΜΕΚ, ΟΛΤΕΚ, ΠΣΕΜ και οργανωμένοι γονείς Μέσης Εκπαίδευσης,   διαπιστώθηκε η σοβαρότητα της κατάστασης.

«Αποφασίσαμε να απευθύνουμε νέα έκκληση στον υπουργό Παιδείας για αναστολή των εξετάσεων τετραμήνων. Προς το τέλος της σύσκεψής μας ενημερωθήκαμε πως στις 7 και 8 Ιανουαρίου οι μαθητές δεν θα επιστρέψουν στις αίθουσες αλλά θα προχωρήσουν σε εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Σίγουρα τα προβλήματα παραμένουν και είμαστε πάντα σε αναμονή για το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα», είπε.

Ο κος Πολυβίου τόνισε πως, «εάν τα επιδημιολογικά δεδομένα παραμένουν άσχημα και συνεχιστεί η τηλεκπαίδευση, τα πράγματα θα πάρουν δραματική τροπή και ελπίζουμε ότι το Υπουργείο θα αναστείλει τις εξετάσεις τετραμήνων».

Τέλος ξεκαθάρισε πως δεν είναι εναντίον των τετραμήνων αλλά εάν τα δεδομένα παραμένουν τέτοια δεν υπάρχει άλλη επιλογή από την αναστολή των εξετάσεων.