Άγνωστος χάκερ παραβίασε την κάμερα ασφαλείας στο δωμάτιο παιδιού και το παρενόχλησε!

Μια μητέρα από την επαρχία Desoto του Mississippi δημοσίευσε ένα βίντεο που μας έκοψε την ανάσα. Ένας άγνωστος χάκερ έχει υποκλέψει την κάμερα δωματίου της 8χρονης κόρης της και… της μιλάει μέσω αυτής!

Η Ashley LeMay είχε τοποθετήσει την κάμερα ασφαλείας στο δωμάτιο, για να μπορεί να βλέπει τις τρεις κόρες της και να νιώθει ασφάλεια, όταν εκείνη δεν είναι μαζί τους, καθώς εργάζεται ως νοσηλεύτρια σε βάρδιες.

Όπως η ίδια είπε στα μέσα ενημέρωσης, είχε κάνει εκτενή έρευνα πριν αγοράσει το εν λόγω προϊόν, κατά τις εκπτώσεις της Black Friday, ενώ την κάμερα της την είχε συστήσει και μία άλλη μαμά.

Λίγο αφού την τοποθέτησε, όμως, η μαμά παραδέχτηκε ότι άρχισε να ακούει περίεργους θορύβους, μουσική και φωνές, ενώ πριν από λίγες μέρες κατέγραψε κάτι που της προκάλεσε πανικό.

Στο βίντεο που θα δείτε παρακάτω, η μικρή Alyssa στέκεται ακίνητη στη μέση του δωματίου ενώ φωνάζει «ποιος είναι;» σε κάποιον που ακούγεται να ανασαίνει πίσω από την κάμερα.

Τότε μια ανδρική φωνή απαντά λέγοντας: «Είμαι ο καλύτερός σου φίλος, είμαι ο Άγιος Βασίλης». Ο άνδρας της λέει και άλλα, π.χ. ότι μπορεί να κάνει ό,τι θέλει στο δωμάτιο, να καταστρέψει τα πράγματά της ή να σπάσει την τηλεόραση.

Έπειτα γίνεται μια παύση και η μικρή τρομοκρατημένη τρέχει να ειδοποιήσει τη μαμά της.

Ο άνδρας τότε ακούγεται ξανά να επαναλαμβάνει «Είμαι ο Άγιος Βασίλης. Δεν θέλεις να γίνεις η καλύτερή μου φίλη;» και λίγο μετά το βίντεο σταματά.

Οι γονείς της Alyssa, αφού το είδαν ξανά και ξανά, έπειτα αποσύνδεσαν την κάμερα.

Μιλώντας στα κανάλια, η Ashley είπε, ότι μέσω της κάμερας μπορεί κάποιος να έχει δει τις κόρες της να κοιμούνται, να αλλάζουν… μπορεί να έχουν δει τα πάντα.

«Ειλικρινά, νιώθω ότι κάποιος ξέρει τα πάντα για εμάς. Νιώθω, επίσης, ότι πρόκειται για κάποιον που γνωρίζει την οικογένειά μας.»

Η οικογένεια, πάντως, που είχε την κάμερα συνδεδεμένη για μόλις 4 μέρες, δημοσίευσε το βίντεο, προκειμένου να προειδοποιήσει και άλλους γονείς.

Επιπλέον, έλαβαν και άλλα μέτρα: Άλλαξαν όλες τις ρυθμίσεις του WiFi, ώστε να μην είναι εμφανές σε κανέναν.

Σύμφωνα με την εταιρεία Ring που πούλησε στην γυναίκα την κάμερα, «επειδή οι πελάτες μας συχνά χρησιμοποιούν το ίδιο username και password στους διάφορους λογαριασμούς και στις συνδέσεις τους, κακόβουλοι χρησιμοποιούν ξανά τα διαπιστευτήρια που έχουν κλαπεί ή διαρρεύσει από μία υπηρεσία σε άλλη. Συνιστούμε, πάντως, για ασφάλεια όλους τους χρήστες της Ring να ενεργοποιήσουν την πιστοποίηση δύο παραγόντων στον λογαριασμό τους, να προσθέσουν Shared Users (αντί να μοιράζονται τα διαπιστευτήρια του Login) και να χρησιμοποιούν πολύ ισχυρά passwords, τα οποία θα αλλάζουν τακτικά.»

Σε κάθε περίπτωση, οι Αρχές διερευνούν το συμβάν και ελέγχουν αν σχετίζεται με άλλα σχετικά «χακαρίσματα» που έχουν αναφερθεί κατά καιρούς και από άλλους χρήστες καμερών ασφαλείας.

Πηγή: dailymail.co.uk