Συγκινούν οι μαθητές δημοτικού της Λεμεσού: «Μπουγάδα ευτυχίας» για τα παιδιά που «έφυγαν» νωρίς (εικόνες)

Με ζωγραφιές σε λευκές φανέλες και με το σύνθημα «Ευτυχία», οι μαθητές του ΚΣΤ΄ Δημοτικού Σχολείου Λεμεσού άπλωσαν την πρώτη «μπουγάδα ευτυχίας» στην Κύπρο, στο πλαίσιο δράσης δημοτικών της Λεμεσού υπό τον τίτλο «Απλώνω Ευτυχία».

«Ζητήσαμε από τα παιδιά να γράψουν στις λευκές φανέλες που τους δόθηκαν τι σημαίνει για αυτούς ευτυχία. Καταλήξαμε, μαζί με τους μαθητές, πως ο καθένας από εμάς αντιλαμβάνεται διαφορετικά την ευτυχία», ανέφερε η διευθύντρια του σχολείου Νίκη Μικελλίδου.

Εκτός από το μήνυμα για ευτυχία, οι μαθητές θέλησαν να δώσουν «φως» στα παιδιά που έχασαν την μάχη για τη ζωή από ασθένειες.

Σχετικά άρθρα: «Απλώνω ευτυχία»: Μαθητές δημοτικού απλώνουν τα φανελάκια τους με υπέροχα μηνύματα ευτυχίας

«Σ΄όλες τις φανέλες ζωγραφίστηκε ένα αστέρι για κάθε παιδί που χάθηκε. Στο πλαίσιο αυτής της δράσης οι μαθητές εργάστηκαν αφιλόκερδός είτε ετοιμάζοντας γλυκά, λαμπάδες είτε βοηθώντας στις δουλείες του σπιτιού τους. Μάζεψαν χρήματα και σήμερα δόθηκαν για ενίσχυση του Συνδέσμου “Ένα Όνειρο Μια Ευχή”» , πρόσθεσε η κα Μικελλίδου.

Οι μαθητές του σχολείου μάζεψαν συνολικά 4.000 ευρώ τα οποία επιδόθηκαν σήμερα στον πρόεδρο του Συνδέσμου κ. Γιώργο Πενηνταέξ.

Εκφράζοντας τη συγκίνηση του, ο κ. Πενηνταέξ είπε πως αυτή η πρωτοβουλία των παιδιών, δείχνει πως το φως υπάρχει ακόμα στη ζωή μας και τα παιδιά βάζουν μπροστά την αγάπη για τα συνομήλικα τους παιδιά που, δυστυχώς, αντί να βρίσκονται στην αυλή και στην αίθουσα ενός σχολείου, βρίσκονται στο κρεβάτι του πόνου.

«Με αυτά τα χρήματα που έχουν μαζευτεί, που είναι ένα πολύ μεγάλο ποσό, θα μπορέσουμε να πραγματοποιήσουμε κάποιες ευχούλες κάποιων παιδιών, να φέρουμε κάποια χαμόγελα σε κάποια πονεμένα χείλη, που δυστυχώς διεξάγουν έναν τιτάνιο αγώνα επιβίωσης», συμπλήρωσε.

Η πράξη των μαθητών, συνέχισε, δίνει δύναμη και στους εθελοντές του Συνδέσμου και σημείωσε ότι «θα πρέπει να ενώνουμε τις φωνές μας και τη δύναμη μας, να δίνουμε την ψυχολογική στήριξη σε αυτά τα παιδιά, τα οποία διεξάγουν αυτόν τον αγώνα, που μπορούν να επιβιώσουν και μπορούν να πετύχουν και να νικήσουν την ασθένεια του καρκίνου».

Την σκυτάλη θα πάρουν άλλα δέκα σχολεία της Λεμεσού και την Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού όλες οι φανέλες θα κρεμαστούν σε ένα μακρύ σχοινί σε παραλιακό μέτωπο σχηματίζοντας μια τεράστια «μπουγάδα ευτυχίας.

«Απλώνω Ευτυχία»
Μια υπέροχή δράση ξεκίνησε σήμερα από το ΚΣτ’ Δημοτικο . Τα παιδιά αποτύπωσαν την ευτυχία τους σε…

Δημοσιεύτηκε από Georgia Solomou στις Τρίτη, 13 Απριλίου 2021