7 πράγματα που κάνουν τα μωρά – Καρκινάκια τόσο ξεχωριστά

7 πράγματα που κάνουν τα μωρά - Καρκινάκια τόσο ξεχωριστά

Αν το μωράκι σας έχει αυτές τις μέρες γενέθλια (21 Ιουνίου – 22 Ιουλίου), τότε ανήκει στο ζώδιο του Καρκίνου.

Το καρκινάκι είναι ένα παιδί ευαίσθητο, συνεσταλμένο, κυκλοθυμικό, διαισθητικό, με εξαιρετική φαντασία και ιδιαίτερα συναισθηματικό.

Δείτε επτά χαρακτηριστικά που έχουν τα πιο γλυκά μας «καβουράκια»

Μπορεί να είναι κυκλοθυμικά

Ένα μωρό Καρκινάκι μπορεί να έχει συναισθηματικές μεταπτώσεις, όπως ακριβώς συμβαίνει με το φεγγάρι και την παλίρροια. Να έχετε στο νου σας, ότι μπορεί να πετάξει από την έκσταση στον θυμό και μετά στην ηρεμία και πάλι από την αρχή μέσα σε λίγη ώρα. Ως παιδί, το Καρκινάκι μπορεί να κλαίει λίγο παραπάνω από άλλα μωρά του ζωδιακού κύκλου. Όμως, μην ανησυχείτε, το ξεπληρώνει σε αγκαλιές και γλυκύτητα.

Τους αρέσει το νερό

Καθότι το ζώδιο του Καρκίνου ξεκινά στο θερινό ηλιοστάσιο, την πρώτη ημέρα της πιο ζεστής εποχής, προκαλεί αίσθηση το γεγονός, ότι ο Καρκίνος έιναι ζώδιο του νερού. Και σύμβολό τους είναι το καβούρι, το οποίο ζει και στη θάλασσα και στη στεριά. Η ώρα του μπάνιου λοιπόν, είναι ό,τι καλύτερο για το μικρό σας Καρκινάκι και να είστε σίγουροι, ότι θα έχει ιδιαίτερη επιτυχία στα αθλήματα του νερού και στα μαθήματα κολύμβησης.

Αγαπούν τις μαμάδες τους

Το σπίτι και η οικογένεια είναι εξαιρετικά σημαντικά για τα μικρά «καβουράκια», τα οποία τείνουν να είναι προσκολλημένα στους γονείς και ιδιαιτέρως στις μαμάδες τους. Ήσυχα και ντροπαλά έξω από το σπίτι, το Καρκινάκι δυσκολεύεται λίγο στις επαφές με καινούρια πρόσωπα και μέρη. Δώστε τους λίγο χρόνο και βοηθήστε τα να νιώσουν άνετα σε καθετί διαφορετικό, παρά το γεγονός, ότι μπορεί να είναι δύσκολο να ξεκολλήσουν από τα χέρια σας.

Είναι συμπονετικά

Από τη φύση τους τα Καρκινάκια έχουν το ένστικτο της φροντίδας. Είναι πολύ ευαίσθητα στα συναισθήματα των άλλων, έχουν ανεπτυγμένη ενσυναίσθηση και συμπάσχουν. Αγαπούν να αγαπούν και να τα αγαπούν. Λούστε τα με αγάπη και ενθάρρυνση και παρακολουθήστε τα να ανθίζουν. Αυτά τα μικρά Καβουράκια συχνά φροτνίζουν τις κούκλες και τα λούτρινά τους σαν κανονικά κατοικίδια. Ποιος ξέρει επίσης, μπορεί να μεγαλώνεται έναν μελλοντικό γιατρό.

Αγαπούν το φαγητό

Τα Καρκινάκια λατρεύουν τις γεύσεις και το φαγητό. Ο κίνδυνος σε αυτό είναι να τρώνε συναισθηματικά, αναλόγως με το τι νιώθουν. Επίσης, τους αρέσει να βοηθούν στην κουζίνα στην ετοιμασία του τραπεζιού, αλλά και του φαγητού.

Είναι πεισματάρικα

Δεν υπάρχει περίπτωση να ξεκολλήσετε κάτι από το μυαλό ενός μωρού, αν πεισμώσει. Και βέβαια, αυτό ισχύει στο διπλάσιο, αν έχετε παιδί Καρκινάκι. Έχουν μία τάση να είναι λίγο πεισματάρικα και ξεροκέφαλα, συνεπώς χρειάζεται διπλωματία!

Σπάνια μπλέκουν σε μπελάδες

Παρά το γεγονός, όμως, ότι έχουν μεταπτώσεις, τα καρκινάκια είναι τα πιο εύκολα παιδιά γενικότερα. Δεν είναι επιθετικά, δεν κουράζονται και σπάνια μπλέκουν σε μπελάδες. Έχουν την τάση να δημιουργούν φανταστικούς φίλους και να παίζουν για ώρες μόνα τους. Ως προς την πειθαρχία τους, υιοθετήστε ήπιες μεθόδους χωρίς σκληρές τιμωρίες και αυστηρούς κανόνες, που μπορεί να πληγώσουν το ευγενικό τους πνεύμα.

Διαβάστε επίσης:

Προσοχή! Επικίνδυνα παιδικά ρούχα, παιχνίδια και έπιπλα στην αγορά (εικόνες)

Τι να κάνετε αν δείτε μία θαλάσσια χελώνα να έχει βγει στα ρηχά

«Η πιο δύσκολη στιγμή της ημέρας μου – Η στιγμή που κάνω τα πάντα ενώ καταρρέω»: Αυτή η μαμά είμαστε… εμείς!