6χρονη που νίκησε τον καρκίνο αποθεώνει με τον πιο γλυκό τρόπο τη νοσοκόμα της (video)

6χρονη που νίκησε τον καρκίνο αποθεώνει με τον πιο γλυκό τρόπο τη νοσοκόμα της (video)

Στην πιο τρυφερή ηλικία της ζωής της κλήθηκε να δώσει μία πολύ σκληρή μάχη με τον καρκίνο. Και τελικά βγήκε νικήτρια. Η 6χρονη σήμερα Averie είναι απολύτως καλά και αποκαλύπτει τον πολύ τρυφερό δεσμό που ανέπτυξε με την νοσοκόμα της.

«Γιατί θέλεις να βλέπεις συνέχεια την δεσποινίδα Τζέιμι;», ρωτήθηκε η μικρούλα.

«Επειδή είναι πολύ γλυκιά», απάντησε.

Η μικρή Averie ήταν δύο ετών, όταν ξεκίνησε θεραπείες για να αντιμετωπίσει την οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία. Η Τζέιμι Ρότζερς, μία παιδιατρική αποκλειστική νοσηλεύτρια του νοσοκομείου, όπου νοσηλευόταν η μικρή, βοήθησε το κοριτσάκι σε κάθε στάδιο της θεραπείας.

Η σχέση που αναπτύχθηκε μεταξύ τους είναι ένα από τα πιο ξεχωριστά μέρη αυτής της δύσκολης διαδρομής, που την έκανε λίγο πιο εύκολη για την Averie.

Όπως λέει η μητέρα της, κάθε φορά που είχε ραντεβού στο νοσοκομείο για θεραπεία της έλεγε «Πάμε στην δεσποινίδα Τζέιμι, αντί πάμε στο νοσοκομείο για θεραπεία» κι έτσι άλλαζε τελείως η διάθεσή της.

«Θέλει να μας μοιάσει, όταν μεγαλώσει»

«Πολλοί μου λένε: πώς αντέχεις να κάνεις μία τέτοια δουλειά; Δεν είναι πολύ λυπηρό; Όμως, είναι τόσο όμορφο να τα βλέπεις να γίνονται κάθε μέρα όλο και καλύτερα», λέει η ίδια η Τζέιμι.

«Και το να βλέπεις αυτά τα παιδιά από το να πηγαίνουν με φόβο στο νοσοκομείο, να τρέχουν στο διάδρομο της αίθουσας αναμονής για να συναντήσουν την αγαπημένη τους νοσοκόμα ή τον αγαπημένο τους γιατρό, σημαινει ότι παίζουμε έναν μικρό, αλλά σημαντικό ρόλο σε όλη αυτήν τους την προσπάθεια», συμπληρώνει.

Η Averie συμπλήρωσε 17 μήνες καθαρή από τον καρκίνο.

«Μου έφτιαξε ζωγραφιές και βλέποντας τι κάναμε εμείς για να είναι εκείνη καλά, μου είπε ότι θέλει να μας μοιάσει όταν μεγαλώσει», τόνισε συγκινημένη η νοσοκόμα.

«Τι θέλεις να γίνεις όταν μεγαλώσεις», ρωτήθηκε η 6χρονη και χωρίς να το σκεφτεί και πολύ απάντησε: «Miss Jamie»

Διαβάστε επίσης:

Δραματικό βίντεο: Άνδρας σώζει 3χρονη που κρεμόταν από παράθυρο 8ου ορόφου

Μόνο για τα παιδιά η κατάργηση της μάσκας – Ποιες ηλικίες αφορά

«Φωνές» για την αλλαγή ωραρίου στα σχολεία: «Θέλουν να στερήσουν τον ελεύθερο χρονο των παιδιών»