5χρονος έβηχε για 3 μήνες συνεχόμενα: Σε σοκ οι γιατροί μόλις ανακάλυψαν τι έφταιγε

5χρονος έβηχε για 3 μήνες συνεχόμενα: Σε σοκ οι γιατροί μόλις ανακάλυψαν τι έφταιγε

Τι πιο σύνηθες για έναν 5χρονο να περάσει έναν ολόκληρο 3μηνο βήχοντας; Ειδικά τον χειμώνα που μας πέρασε, τα μικρά μας “τσιμπούσαν” τα κοινά κρυολογήματα σχεδόν κάθε εβδομάδα, ενώ δεν ήταν λίγα αυτά που νόσησαν με Covid-19 ή Γρίπη. Αυτό, ωστόσο, δεν σημαίνει, πως όταν ένα παιδί βήχα συνεχόμενα για μήνες πρέπει να το αγνοήσουμε. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Healthline, μάλιστα, για ένα παιδί με παρατεταμένο βήχα, τα συμπτώματα δεν θα πρέπει να διαρκέσουν πάνω από 10 ημέρες. Ένα αγόρι από την Παραγουάη, όμως, πέρασε τουλάχιστον 3 μήνες βήχοντας, πριν οι γονείς του το μεταφέρουν σε γιατρό.

Οι γιατροί, λοιπόν, που εξέτασαν πρόσφατα τον 5χρονο, ο οποίος είχε αρχίσει να βήχει από τον περασμένο Δεκέμβριο, δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν βρήκαν την αιτία!

Κατά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο Regional De Villarrica, λοιπόν, το αγόρι υποβλήθηκε σε μία σειρά εξετάσεων, μεταξύ των οποίων και ακτινογραφία, η οποία αποκάλυψε κάτι σοκαριστικό: Ένα ελατήριο είχε σφηνωθεί στον αριστερό πνεύμονα του αγοριού! Μόλις εντοπίστηκε το αντικείμενο, το παιδί μεταφέρθηκε στο Εθνικό Ινστιτούτο Αναπνευστικών και Περιβαλλοντικών Νόσων για περαιτέρω θεραπεία.

Λόγω του ελατηρίου το αγόρι είχε μειωμένη πνευμονική ικανότητα και γι’αυτό έπρεπε άμεσα να χειρουργηθεί.

Την περασμένη εβδομάδα, οι γιατροί κατάφεραν να αφαιρέσουν το ελατήριο και να σώσουν το αγόρι. Η διαδικασία ήταν περίπλοκη, καθώς το αντικείμενο είχε μείνει αρκετό καιρό μέσα στον πνεύμονα του παιδιού, έχοντας προκαλέσει βλάβη. Ο χειρουργός του Δρ. Κάρλος Μορίνγκιο, όμως, πιστεύει, ότι μεγαλώνοντας η ικανότητα των πνευμόνων του θα αυξηθεί.

Ο Μορίνιγκο προειδοποίησε τους γονείς να αναζητούν ιατρική βοήθεια, εάν τα συμπτώματα του κρυολογήματος δείχνουν να επιμένουν, ενώ μοιράστηκε εικόνες από το ελατήριο στον πνεύμονα του αγοριού στα social media.

Διαβάστε ακόμα:

Χάλι Μπέρι: Σπάνιες φωτογραφίες της κόρη της, Νάλα, που έγινε 15 ετών – Το τρυφερό μήνυμά της (εικόνες)

Για γέλια και για κλάματα: Η «8χρονη» που υπέκυψε από γρίπη ήταν… ηλικιωμένη – Η επική γκάφα και οι εξηγήσεις

Το Enavsma στηρίζει τους φοιτητές που θέλουν να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους