5 χριστουγεννιάτικα στολίδια που μπορούν να κάνουν τα παιδιά εύκολα και γρήγορα

5 χριστουγεννιάτικα στολίδια που μπορούν να κάνουν τα παιδιά εύκολα και γρήγορα

Ο καλύτερος τρόπος για να περάσετε δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά σας τις γιορτές, αλλά και για να τους εξάψετε τη φαντασία είναι να φτιάξετε μαζί χριστουγεννιάτικα στολίδια.

Μπορεί να σας ακούγεται λιγάκι βαρετό τώρα, αλλά εκείνα θα ενθουσιαστούν και σίγουρα θα θυμούνται για πάντα αυτές τις όμορφες στιγμές που μοιράστηκαν μαζί σας…

Φτιάξτε ιστορίες με… πέτρες

Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εξάψετε τη φαντασία του παιδιού σας! Θα χρειαστείτε μικρές πέτρες, κατά προτίμηση λείες, και μπογιές. Φτιάξτε μια ιστορία ζωγραφίζοντας πάνω τους και περάστε ατελείωτες ώρες με τα παιδιά σας παίζοντας!

Στολίστε ένα δέντρο από τα… χεράκια τους

Κόψτε ένα σκληρό χαρτόνι σε τριγωνικό σχήμα και κολληστε πάνω του τα αποτυπώματα των παιδιών σας, τα οποία τα έχουν φτιάξει σε χρωματιστό χαρτί. Στολίστε το πρωτότυπο αυτό δέντρο με διάφορα πομ – πομ.

Η γενειάδα του μικρού Αη Βασιλη

Τα παιδιά σας, ειδικά, αν είναι αγόρια θα χαρούν πάρα πολύ. Το μόνο που χρειάζεστε είναι σχοινί, χαρτί ή ένα κομμάτι ύφασμα, βαμβάκι και κόλλα. Κόβετε το χαρτί ή το ύφασμα σε οβάλ σχήμα, ράβετε πάνω του τις δυο άκρες του σχοινιού και κολλάτε το βαμβάκι. Έτοιμος ο Άγιος Βασίλης σας…

Ο χιονάνθρωπος – κάλτσα

Ένας πολύ εύκολος και γρήγορος χιονάνθρωπος που θα φέρει πιο κοντά σας τον χειμώνα. Γεμίστε μια βαμβακερή κάλτσα με ρύζι. Χωρίστε τη στη μέση με ένα σχοινάκι, ράψτε πάνω της τρία κουμπάκια και χρωματίστε το πρόσωπο. Φορέστε του και ένα καπελάκι και έτοιμος!

Στολίδια από τα δαχτυλάκια τους

Έχετε παλιές χριστουγεννιάτικες μπάλες; Ο καλύτερος τρόπος να τα ξαναχρησιμοποιήσετε είναι να αφήσετε τα παιδιά να τις… ζωγραφίσουν. Φτιάξτε ταράνδους με το αποτύπωμα των δάχτυλων των παιδιών για πρόσωπο, στο οποίο πάνω θα βάψετε κέρατα, μάτια και φυσικά κόκκινη μύτη.

 Διαβάστε επίσης:

Χαρίστε κι εσείς ένα δώρο φέτος τα Χριστούγεννα σε άπορα παιδιά

«Άγιε Βασίλη, φέρε στον αδερφό μου που έχει εγκεφαλική παράλυση, ό,τι θες»

Το πιο απίθανο πολύχρωμο smoothie μας βάζει σε χριστουγεννιάτικο κλίμα