5 προϊόντα ομορφιάς που δεν πρέπει να μοιράζεστε με τις φίλες σας

5 προϊόντα ομορφιάς που δεν πρέπει να μοιράζεστε με τις φίλες σας

Μπορεί με την καλύτερη φίλη σου να μοιράζεστε τα πάντα, όμως όταν πρόκειται για προϊόντα ομορφιάς υπάρχουν κάποιοι κανόνες που πρέπει να τηρήσετε για λόγους υγιεινής:

Λιπ γκλος & κραγιόν

Είναι εύκολο να μεταφερθούν μικρόβια όταν μοιράζεστε κάτι που αγγίζει τα χείλη σας, συμπεριλαμβανομένων μολύνσεων ακόμη και του ιού του έρπητα του στόματος. Περισσότερο από το ήμισυ των ενηλίκων παρουσιάζουν έρπητα του στόματος (HSV-1) και ο αριθμός αυτός αυξάνεται κατά ένα μεγάλο μέρος, επειδή μπορεί να εξαπλωθεί ακόμη κι αν δεν έχετε μια ορατή πληγή στα χείλη σας.

Πινέλα και σφουγγαράκια

Το σφουγγάρι που χρησιμοποιείτε για να απλώσετε το make up αποτελεί γόνιμο έδαφος για τα βακτηρίδια και τα μικρόβια χάρη στο μαλακό, απορροφητικό υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένο. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε πολύ εύκολα να υποφέρετε από λοιμώξεις, όπως π.χ. σταφυλόκοκκο ή ερεθισμούς στα μάτια.

Το ίδιο ισχύει και για τα πινέλα του μακιγιάζ. Βεβαιωθείτε ότι πλένετε τα πινέλα και τα σφουγγαράκια σας τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα με ένα ήπιο καθαριστικό και ζεστό νερό και αφήστε τα να στεγνώσουν εντελώς για να «σκοτωθούν» όλα τα βακτήρια και τα μικρόβια.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Infowoman.gr

Σχετικά άρθρα:

6 τρόποι για να εντάξεις το καστορέλαιο στη ρουτίνα ομορφιάς σου

Τα 5 καλύτερα μυστικά ομορφιάς που έχουμε ακούσει!

Όλα τα μυστικά ομορφιάς της Πενέλοπε Κρουζ – Πώς παραμένει εντυπωσιακή φυσικά κι ανέξοδα