5 πράγματα για τα οποία μαλώνουν συνήθως οι νέοι γονείς

Συγχαρητήρια! Εδώ και λίγο χρονικό διάστημα κρατάτε στην αγκαλιά σας το μωράκι σας! Λόγω έλλειψης ύπνου και κούρασης από την άφιξη του μωρού στο σπίτι, έχετε λίγα περισσότερα νεύρα από ό,τι θα έπρεπε και έχετε διαπιστώσει ότι τσακώνεστε συχνότερα με το έτερόν σας ήμισυ. Κανένας δεν γεννήθηκε μαμά ή μπαμπάς και σίγουρα ο συγκεκριμένος ρόλος είναι και ο πιο απαιτητικός της ζωής σας ολόκληρης.

Το Infokids.com.cy συγκέντρωσε και σας παρουσιάζει τους 5 συνηθέστερους λόγους για τους οποίους μαλώνουν συνήθως οι νέοι γονείς αλλά τρόπους για λυθούν αυτές οι μικροεντάσεις.

Ο ύπνος

Εσείς δεν κοιμάστε καθόλου. Εκείνος πάλι δεν έχει κανένα πρόβλημα να συνεχίσει να ροχαλίζει με το μωρό να ουρλιάζει δίπλα στο αυτό του. Ή ο ύπνος λείπει εξίσου και στους δύο, αλλά δεν θα καταφέρετε ποτέ να συμφωνήσετε ποιος τον δικαιούται περισσότερο. Το ιδανικό, πάντως, είναι απλώς να μην αναφέρεστε καν στο θέμα.

Οι δουλειές του σπιτιού

Όταν υπάρχει ένα  μωρό στο σπίτι είναι σχεδόν αδύνατο για τους γονείς να έχουν ένα σπίτι πεντακάθαρο και στην εντέλεια. Αντί να τσακώνεστε για το ποιος αμέλησε να κάνει τι, είναι προτιμότερο να κάνετε ένα πλάνο με το ποιες δουλειές μπορεί να αναλάβει ο καθένας.

Το σεξ

Ακόμα κι αν ο γυναικολόγος σας σας ενημέρωσε ότι μπορείτε να αρχίσετε τις σεξουαλικές επαφές, είναι πολύ πιθανό να μη νιώθετε ότι θέλετε να κάνετε σεξ -τουλάχιστον προς το παρόν. Και αυτό θα μπορούσε να μην ήταν πρόβλημα, εάν εκείνος δεν περίμενε πώς και πώς να έρθει η στιγμή που θα μπορέσετε να απολαύσετε ξανά τη σεξουαλική επαφή χωρίς το άγχος του μωρού που κυοφορείτε. Είναι, λοιπόν, πολύ πιθανό η έλλειψη επιθυμίας εκ μέρους σας να τον κάνει να νιώθει παραμελημένος. Φροντίστε, τουλάχιστον, να μην στερηθείτε την προσωπική επαφή -ακόμα κι αν αυτή περιορίζεται σε μια αγκαλιά ή ένα μασάζ στα πόδια.

Οι επισκέψεις

Ο ερχομός ενός μωρού συνοδεύεται αναπόφευκτα από μια στρατιά  επισκεπτών στο σπίτι, που μπορεί να προκαλέσει εκνευρισμό στους (άυπνους) γονείς, αυξάνοντας τις πιθανότητες να προκύψουν διαφωνίες και καυγάδες. Γι’ αυτό, θα ήταν σκόπιμο να συναποφασίσετε πόσο συχνά είστε διατεθειμένοι μα δεχτείτε επισκέψεις, ποιοι θα μείνουν μερικές μέρες στο σπίτι για βοήθεια και πώς θα ενημερώσετε ευγενικά όλους τους υπόλοιπους ότι θα γνωρίσουν το μωρό, αλλά λίγο αργότερα.

Ποιος έχει σειρά να αλλάξει πάνα

Κι όμως, ακόμα και τα πιο μικρά κι ασήμαντα πράγματα μπορεί να γίνουν αιτία εντάσεων. Ρίξτε το στον κλήρο και όποιος χάσει αλλάζει πάνα!