4 φανταστικές ταινίες μικρού μήκους για παιδιά που λατρεύουν το Διάστημα (video)

4 φανταστικές ταινίες μικρού μήκους για παιδιά που λατρεύουν το Διάστημα (video)

Δεν  είναι λίγα τα παιδιά που εξιτάρονται με το Διάστημα, τους πλανήτες και πολλά εκφράζουν την επιθυμία να γίνουν… αστροναύτες.

Τους αρέσει να διαβάζουν βιβλία και παραμύθια με τον κόσμο του σύμπαντος, να παίζουν με παιχνίδια διαστημόπλοια ή να βλέπουν ταινίες που έχουν να κάνουν με το Διάστημα.

Εμείς ψάξαμε και βρήκαμε τέσσερις υπέροχες ταινίες μικρού μήκους που μιλούν για το Διάστημα, αλλά ταυτόχρονα για την αγάπη, το πείσμα και την αφοσίωση στα όνειρα.

Καθίστε αναπαυτικά με τα παιδιά σας στον καναπέ και… προσδεθείτε!

La Luna του Enrico Casarosa (2011)

Διάρκεια: 7 λεπτά

Το «La Luna» είναι η ιστορία ενός αγοριού που μεγαλώνει με τις πιο παράξενες συνθήκες. Απόψε, για πρώτη φορά, ο μπαμπάς και ο παπούς του θα τον πάρουν μαζί τους στη δουλειά.

παίνουν σε μια παλιά βάρκα, ξανοίγονται στη θάλασσα και περιμένουν. Οταν το αγοράκι καταλαβαίνει τι δουλειά κάνει η οικογένειά του, η έκπληξη είναι μεγάλη. Θα πρέπει ν’ ακολουθήσει τα χνάρια του μπαμπά του ή του παπού του;

Θα μπορέσε να βρει το δικό του δρόμο, ανάμεσα στις αντίθετες απόψεις τους και τις παραδόσεις χρόνων;

Coin Operated του Nicholas Arioli (2017)

Διάρκεια: 5 λεπτά

Ένα παιδί βρίσκει έναν πύραυλο με κερματοδέκτη και βάζει στόχο να βγάλει τόσα κέρματα, όσα χρειάζονται για να μπορέσει να το απογειώσει!

Laika and Rover του Lauren Mayhew (2017)

Διάρκεια: 3 λεπτά

Η Λάικα είναι μια σκυλίτσα η οποία έχει ξεχαστεί στο διάστημα, όταν κάποια στιγμή έρχεται ένα διαστημόπλοιο το οποίο το οδηγεί ένα ρομπότ. Το ρομπότ έχει έρθει με σκοπό να μαζέψει πετρώματα και η Λάικα χαρούμενη τον βοηθάει. Όταν έρχεται όμως η ώρα της επιστροφής, το διαστημόπλοιο δεν μπορεί να πετάξει λόγω βάρους.

Εμπνευσμένο από την αληθινή ιστορία της Λάικα, η οποία έφτασε στο διάστημα το 1957 από την Σοβιετική Ένωση, κάνοντας την τον πρώτο ζωντανό οργανισμό σε διαστημικό ταξίδι. Δυστυχώς η Λάικα δεν κατάφερε να επιστρέψει πίσω και αυτή η ταινία είναι αφιερωμένη σ’ αυτήν.

Οne small step των Andrew Chesworth και Bobby Pontillas (2018)

Διάρκεια: 8 λεπτά

Η Λούνα είναι ένα μικρό κορίτσι που ονειρεύεται να γίνει αστροναύτης και συνειδητοποιεί ότι ο τρόπος να τα καταφέρει δεν είναι εύκολος… χρειάζεται ένα μικρό βήμα τη φορά.

Διαβάστε επίσης:

Κριθαράκι με αρακά και λαχανικά: Το ανοιξιάτικο γιουβέτσι της νηστείας

Αποζημίωση-μαμούθ σε γονείς: Το μοιραίο λάθος στον τοκετό άφησε μόνιμη βλάβη στο παιδί τους

«Mermaid Birth»: Η απίστευτη στιγμή που διδυμάκια έρχονται στον κόσμο σε μία από τις πιο σπάνιες γεννήσεις (εικόνες)