3χρονη στο νοσοκομείο από παιχνίδι – μακιγιάζ (φωτογραφίες)

Ρωτήστε κάθε μαμά που συνηθίζει να χρησιμοποιεί ή έχει στο σπίτι της προϊόντα μακιγιάζ και θα σας το επιβεβαιώσει: τα μικρά παιδιά θα ασχοληθούν ακόμα και με αυτά!

Τα μικρά κορίτσια – τις περισσότερες φορές – ζητούν από την μαμά τους να μακιγιαριστούν με τα καλλυντικά της και να βάψουν τα πρόσωπά τους με τα βουρτσάκια, τα πινέλα και τα χρώματα που εκείνη έχει.

Οι εταιρείες παιχνιδιών το γνωρίζουν αυτό και φυσικά δεν το αφήνου ανεκμετάλλευτο. Πολλές από αυτές λανσάρουν συχνά προϊόντα μακιγιάζ που θυμίζουν εκείνα των ενήλικων γυναικών και απευθύνονται σε μικρά κορίτσια.

Είναι πολύ πιθανό, μάλιστα, να έχετε αγοράσει και εσείς στην κόρη, την ανιψιά, τη βαφτιστήρα ή την εγγονή σας ή να τα έχετε προσπεράσει στα ράφια των παιχνιδάδικών.

Δύο γονείς από το Ιλλινόις των Ηνωμένων Πολιτειών αγόρασαν στην 3χρονη κόρη τους μια πολύ χαριτωμένη συσκευασία που περιείχε προϊόντα μακιγιάζ για παιδιά από ένα δημοφιλές και οικονομικό κατάστημα της περιοχής τους.

Δεν είχε περάσει μία ώρα παιχνιδιού για το μικρό κοριτσάκι με το καινούριο του παιχνίδι όταν οι γονείς κατάλαβαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά.

Το πρόσωπο του μικρού κοριτσιού κοκκίνισε, πρήστηκε και άρχισε να βγάζει φουσκάλες γεμάτες υγρό.

Η περιπέτεια για το 3χρονο κοριτσάκι ξεκίνησε και χρειάστηκαν πολλές μέρες νοσηλείας για να συνέλθει. Οι φουσκάλες, μάλιστα, και ερεθισμός γύρω από το στόμα του κοριτσιού ήταν τόσο έντονα που η μικρή δεν μπορούσε ούτε να φάει.

Πλέον, το κοριτσάκι αναρρώνει καλά, αλλά σύμφωνα με το ρεπορτάζ του CBS και την εκπομπή «The Doctor’s show», η παραπάνω αντίδραση μπορεί να μην οφείλεται αποκλειστικά σε… κάποια αλλεργία.

Η πιο σημαντική επισήμανση των ειδικών;

«Οι γονείς πρέπει να διαβάζουν προσεκτικά τα υλικά από τα οποία είναι φτιαγμένα τα παιχνίδια των παιδιών τους, ειδικά εκείνα που έρχονται σε επαφή με το δέρμα των παιδιών».

Η συγκεκριμένη συσκευασία, σημείωσε το ρεπορτάζ, δεν φέρει πιστοποιήσεις και τα υλικά του δεν είναι γνωστά και ξεκάθαρα στους γονείς.

Η ιστορία έγινε πριν περίπου έναν χρόνο, αλλά συνεχίζει να προκαλεί αρνητικές εντυπώσεις και σίγουρα να βάζει σε έντονες σκέψεις τους γονείς.

3-Year-Old Hospitalized After Using Toy Makeup Kit

This little girl had a severe allergic reaction to a toy makeup kit

Gepostet von NowThis am Mittwoch, 28. März 2018