31 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα – Σε τι κατάσταση βρίσκονται

Στα 31 ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα, καθώς όπως έγινε γνωστό από τους 24 συνταξιδιώτες του 67χρονου στην Πάτρα (του 9ου, δηλαδή, μέχρι χθες κρούσματος), οι 21 βρέθηκαν θετικοί στον ιό.

Χθες αργά το βράδυ είχε βρεθεί θετική και η σύζυγος του 67χρονου, η οποία είχε ταξιδέψει μαζί του, και που καταμετρήθηκε ως το 10ο κρούσμα.

Αυτό ανακοινώθηκε πριν από λίγα λεπτά στην ειδική ενημέρωση των ιατρικών συντακτών στο Υπουργείο Υγείας από τον Λοιμωξιολόγο, Σωτήρη Τσιόδρα.

Ο κ. Τσιόδρας ανέφερε ότι «στην Αχαΐα αναγνωρίστηκε περίπτωση της νόσου σε μια ομάδα εκδρομέων Προσκυνηματικής εκδρομής από τους Αγίους Τόπους. Η ομάδα επέστρεψε στις 27 Φεβρουαρίου όταν και το Ισραήλ δεν είχε επίσημο κρούσμα. Ο Ιός μεταδίδεται εύκολα. Δεν έχει δυο ποικιλίες όπως ακούγεται. Μεταδίδεται και από άτομα με ελαφρά συμπτώματα».

Ο κ. Τσιόδρας δήλωσε, ότι 3 από τα άτομα αυτά είναι σε σοβαρή κατάσταση, σε απομόνωση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, άλλα έξι νοσηλεύονται με ηπιότερα συμπτώματα επίσης στο Ρίο, ενώ τα υπόλοιπα κρούσματα βρίσκονται σε κατ’ οίκον απομόνωση και είναι καλά στην υγεία τους.