3 σπιτικά γλυκά κεράσματα για τη γιορτή ή το πάρτι του παιδιού

Πλησιάζει η γιορτή του ή τα γενέθλια του παιδιού σας και σκέφτεστε από τώρα τι να κεράσετε τους φίλους που θα έρθουν στο σπίτι ή την τάξη του στο σχολείο;

Θέλετε να αποφύγετε τα συσκευασμένα γλυκά, τα οποία περιέχουν μεγάλες ποσότητες ζάχαρης ή επεξεργασμένων υλικών, χωρίς όμως να στερήσετε στα παιδιά την χαρά να καταναλώσουν το κάτι γλυκό που τόσο λαχταρούν;

Δείτε παρακάτω 3 συνταγές για σπιτικά, γλυκά κεράσματα που θα ξετρελάνουν τα παιδιά και θα σας βγάλουν ασπροπρόσωπες:

Μπουκίτσες φυστικοβούτυρου με σοκολάτα και μπανάνες

Υλικά:

1 κούπα σταγόνες σοκολάτας

2/3 της κούπας φυστικοβούτυρο (μαλακό)

1 κουταλάκια λάδι καρύδας

2 μπανάνες, κομμένες σε στρογγυλές φέτες

Νιφάδες θαλασσινού αλατιού

Εκτέλεση: Στρώστε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Λιώστε τις σταγόνες σοκολάτας στον φούρνο μικροκυμάτων και ζεστάνετε το φυστικοβούτυρο για περίπου 15 δευτερόλεπτα (να γίνει υγρό).

Σε ένα μπολ ανακατέψτε καλά τη σοκολάτα με το λάδι καρύδας. Σε μικρές χάρτινες φόρμες προσθέστε ένα κουταλάκι από το μείγμα σοκολάτας. Τοποθετήστε πάνω του μία φέτα μπανάνας και πάνω από αυτή ένα κουταλάκι φυστικοβούτυρο και ένα κουταλάκι σοκολάτα ακόμα. Επαναλάβετε μέχρι όλες οι φόρμες σας να είναι γεμάτες και γαρνίρετε με νιφάδες αλατιού. Βάλτε το ταψί στο ψυγείο για 2 ώρες ή έως ότου παγώσουν.

Γλυκές μπάρες δημητριακών

SONY DSC

Υλικά:

1 ½ της κούπας μελένια δημητριακά

1 κούπα φρουτένια δημητριακά

1 ½ της κούπας δημητριακά με βρώμη (τύπου Lucky Charms)

2 κούπες νιφάδες δημητριακών

2 κουταλιές βούτυρο

1 τσαντάκι marshmallows

1 κούπα νιφάδες λευκής σοκολάτας

Εκτέλεση: Λιώστε το βούτυρο σε ένα τηγανάκι. Προσθέστε τα marshmallows και ανακατέψτε μέχρι να λιώσουν. Προσθέστε τα δημητριακά. Τοποθετήστε σε ένα ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί ή πολύ καλά λαδωμένο το μείγμα.

Λιώστε τη σοκολάτα στον φούρνο μικροκυμάτων. Περιχύστε το μείγμα στο ταψί, τοποθετήστε στο ψυγείο για μισή ώρα, κόψτε σε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρετε.

Μπισκότα με μήλο και σταφίδες

Υλικά:

2 1/2 φλ.τσ. σκληρά μήλα

1 1/2 φλ.τσ. αλεύρι γιά όλες τις χρήσεις

1/2 φλ.τσ. ζάχαρη καστανή

1/3 φλ.τσ. βούτυρο

1 αβγό

3-4 κ.σ. γάλα

1/4 φλ.τσ. σταφίδα μαύρη

1/2 φλ.τσ. ψιλοκομμένα καρύδια

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ και 1/2 κ.γ. σόδα

1/2 κ.γ. αλάτι

1 κ.γ. κανελογαρύφαλα σε σκόνη

1 κ.σ. χυμό λεμονιού

Εκτέλεση: Ανάβετε το φούρνο στους 200ο και στρώνετε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος, βουτυρωμένο ελαφρά. Καθαρίζετε τα μήλα και τα κόβετε σε πολύ μικρά κυβάκια, που ραντίζετε επιμελώς με το λεμόνι. Τα σκεπάζετε με μεμβράνη μέχρι να τα χρησιμοποιήσετε. Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με την καστανή ζάχαρη και μόλις αφρατέψει προσθέτετε το αβγό και συνεχίζετε το χτύπημα, μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.

Σε άλλο μπολ ανακατεύετε αλεύρι, μπέικιν, σόδα, αλάτι και κανελογαρύφαλα και τα προσθέτετε σταδιακά στο άλλο μείγμα, ρίχνοντας ενδιαμέσως το γάλα γιά να αραιώνει ο χυλός. Προσθέτετε σταφίδα και καρύδια, ανακατεύετε με κουτάλι και στο τέλος τα μήλα, ανακατεύοντας απαλά. Ρίχνετε κουταλιές από το μείγμα στο ταψί, φροντίζοντας να υπάρχει απόσταση μεταξύ τους, και ψήνετε γιά 10′-12′, μέχρι να ροδίσουν καλά. Τα βγάζετε, τα αφήνετε 2′ και κατόπιν τα μεταφέρετε με σπάτουλα σε σχάρα γιά να κρυώσουν.