Συνοδεύουν άψογα κάθε μας γεύμα ή δείπνο και έχουμε συνηθίσει να τις καταναλώνουμε περισσότερο το καλοκαίρι.
Ποιος είπε, όμως, ότι δεν μπορούμε να απολαύσουμε μία θρεπτική σαλάτα και τους χειμερινούς μήνες;
Παρακάτω σας παρουσιάζουμε 3 εύκολες συνταγές για σαλάτες που θα λατρέψει όλη η οικογένεια… και τον χειμώνα!
Διαβάστε ακόμη: Μεγαλύτερο κίνδυνο να νοσήσουν από λιστερίωση έχουν οι έγκυες: Όσα πρέπει να γνωρίζετε
Σαλάτα με φέτα και κοτόπουλο
Υλικά:
2 στήθη κοτόπουλου
1 κουταλάκι κόλιανδρο
1 κουταλάκι ρίγανη
Για το dressing:
5 κουταλιές ελαιόλαδο
4 κουταλιές ξύδι
1 κουταλιά φρεσκοκομμένος μαϊντανός
Για τη σαλάτα:
4 μαρούλια ρομάνα, πλυμένα και κομμένα
3 αγγουράκια (τουρσί), λεπτοκομμένα
1 κούπα τοματάκια τύπου τσέρι, κομμένα στη μέση
2 αβοκάντο, σε φέτες (προαιρετικά)
120γρ. φέτα, τριμμένη με το χέρι
½ κούπα ελιές Καλαμών, χωρίς κουκούτσι κομμένες στη μέση
Εκτέλεση: Στο γκριλ σωτάρετε το κοτόπουλο με το κόλιανδρο, τη ρίγανη, λίγο αλάτι και πιπέρι. Αφήστε να σωταριστεί μέχρι να χρυσίσει, για 18 με 20 λεπτά, γυρίζοντας πλευρές στο ενδιάμεσο. Αφήστε να ξεκουραστεί για 5 λεπτά και κόψτε σε φέτες.
Στο μεταξύ, φτιάξτε το dressing. Σε ένα μπολ ανακατέψτε το λάδι, το ξύδι και τον μαϊντανό. Τοποθετήστε το μαρούλι, τα αγγουράκια, τις τομάτες, τη φέτα, το αβοκάντο και τις ελιές σε ένα μεγάλο σκεύος ή σε τέσσερα μικρότερα, τοποθετήστε τις φέτες κοτόπουλο πάνω στα λαχανικά και περιχύστε με το dressing.
Σαλάτα με μαρούλι και αμύγδαλο
1 μεγάλο κεφαλωτό μαρούλι (iceberg)
1/4 της κούπας αμύγδαλα κομμένα
1 κούπα φρέσκος μαϊντανός
1 κούπα φρέσκο κόλιαντρο
10 σχοινόπρασα, κομμένα σε λεπτές φέτες
4 – 5 κουταλιές dressing λεμονιού
Για το dressing:
1/4 της κούπας χυμός λεμονιού
1/4 της κούπας λάδι
2 κουταλιές μέλι
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση: Σε ένα ταψί με λαδόκολλα απλώστε τα αμύγδαλα και ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 5-6 λεπτά. Στο μεταξύ ανακατέψτε σε ένα βαθύ πιάτο το μαρούλι, τον μαϊντανο, το κόλιαντρο και το σχοινόπρασο. Προσθέστε τα αμύγδαλα και περιχύστε με το dressing.
Για το dressing: Σε ένα μικρό μπωλ ή σε ένα σέικερ ανακατέψτε πολύ καλά όλα τα υλικά!
Σαλάτα με σπανάκι και μήλο
Υλικά:
200γρ. φρέσκο σπανάκι
1 μήλο (τύπου Φούτζι), κομμένο σε λεπτές φέτες
1/3 της κούπας, φέτα τριμμένη
¼ της κούπας κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
¼ της κούπας καβουρδισμένες φέτες αμυγδάλου
Για το dressing:
1/3 της κούπας ελαιόλαδο
3 κουταλιές ξύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουταλάκι μουστράδα Dijon
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση: Σε ένα μπολ ανακατέψτε πολύ καλά τα υλικά για το dressing και αλατοπιπερώστε. Ανακατέψτε τα υλικά της σαλάτας σε μια σαλατιέρα και περιχύστε με το dressing. Σερβίρετε αμέσως.