2 ετών αγόρι έμεινε παράλυτο αφού του δόθηκε να φάει μήλο σε παιδικό σταθμό

Σοβαρές εγκεφαλικές βλάβες προκλήθηκαν σε ένα μικρό αγόρι, στη Rotorua της Νέας Ζηλανδίας, όταν πνίγηκε από κομμάτι μήλου που του δόθηκε να φάει στον παιδικό σταθμό.

Ο Neihana Renata ήταν μόλις 22 μηνών, όταν από ένα ζωηρό χαρούμενο αγόρι που λάτρευε να τρέχει και να παίζει έξω, κατέληξε σε αναπηρικό καροτσάκι, ανίκανος να κινηθεί.

Ένα μικρό κομμάτι μήλου, το οποίο του πρόσφερε άτομο από το προσωπικό του παιδικού σταθμού, σφήνωσε στο λαιμό του στις 31 Μαΐου του 2016 και το παιδί σταμάτησε να αναπνέει.

Το παιδί έπαθε ανακοπή, η καρδιά του σταμάτησε να χτυπά για 30 λεπτά, και αυτό οδήγησε σε σοβαρή εγκεφαλική παράλυση.

Οι υπεύθυνοι του παιδικού σταθμού κάλεσαν τους γονείς όταν η ανάσα του μωρού είχε επανέλθει. Οι κινήσεις του, όμως, όχι…

Έπειτα από το τραγικό συμβάν, το παιδί παρέμεινε στο νοσοκομείο για δύο μήνες.

Η μαμά του, Marama, χρειάστηκε να εγκαταλείψει την καριέρα της ως γιατρός για να αναλάβει την αποκλειστική του φροντίδα. Δεν κατηγορεί τις δασκάλες του γιου της για ό,τι συνέβη, όμως αναρωτιέται γιατί δόθηκε μήλο στον γιο της, ενώ όλοι γνωρίζουμε ότι πρόκειται για τροφή που εύκολα μπορεί να προκαλέσει πνιγμό σε ένα μικρό παιδί.

Πιστεύει δε, ότι πρέπει να γίνει κάτι άμεσα, προκειμένου να αποτραπούν παρόμοια ατυχήματα στο μέλλον.

Το υπουργείο Υγείας κατατάσσει το ωμό μήλο ως επικίνδυνο για παιδιά κάτω των 5 ετών και συνιστά είτε να βράζεται καλά είτε να τρίβεται πριν δοθεί σε αυτά.

Ωστόσο, δεν είναι λίγοι και οι ειδικοί που αναφέρουν ότι το μήλο δεν θα έπρεπε καν να υπάρχει στο μενού του παιδικού σταθμού, ενώ γίνεται λόγος και για το κατά πόσο γνωρίζουν οι νηπιαγωγοί τι να κάνουν σε περίπτωση που ένα μικρό παιδί μπροστά στα μάτια τους. Οι συγκεκριμένοι, πάντως, έβαλαν το χέρι μέσα στο στόμα του παιδιού για να τραβήξουν το κομμάτι, αλλά δεν είναι σαφές αν έκαναν τη λαβή Heimlich (φωτο κάτω).

Η ιδιοκτήτρια του παιδικού σταθμού επιμένει ότι το προσωπικό έκανε το καλύτερο που μπορούσε για να σώσει το παιδί, ενώ έμεινε δίπλα στους γονείς καθ’όλη την διάρκεια της νοσηλείας του. Ανέφερε, ωστόσο, ότι πλέον θα απαγορεύονται τα μήλα από το μενού του σταθμού.

Πηγή: dailymail.co.uk