12χρονη με σύνδρομο Down έστειλε πίνακά της στην Βασίλισσα Ελισάβετ – Πώς αντέδρασε εκείνη (εικόνες)

12χρονη με σύνδρομο Down έστειλε πίνακά της στην Βασίλισσα Ελισάβετ - Πώς αντέδρασε εκείνη (εικόνες)

Είναι 12 ετών, με σύνδρομο Down και εκφράζει όλη της την ευαισθησία μέσα από τα χρώματα και τους κανβάδες, από τότε που υιοθετήθηκε. Η μικρούλα από την Πολωνία επίσης λατρεύει ό,τι έχει να κάνει με πρίγκιπες, πριγκίπισσες και βασιλιάδες κι έτσι προσφάτως θέλησε να ζωγραφίσει έναν πίνακα για την Βασίλισσα Ελισάβετ.

Με τη βοήθεια της δασκάλα της στα αγγλικά έγραψε ένα γράμμα και το έστειλε στο Μπάκιγχαμ.

«Μεγαλειοτάτη, με λένε Βανέσα και είμαι 12 ετών. Ζω στη μικρή πόλη Λίπκα της Πολωνίας. Έχω υπέροχους δασκάλους και φίλους. Τη μαμά μου τη λένε Καρολίνα, τον μπαμπά μου Ραφάλ και τα αδέλφια μου Άλαν και Νούτκα. Τους αγαπώ πολύ. Είμαι ένα άτομο με αναπηρίες και σύνδρομο Down. Και μου αρέσει πολύ να ζωγραφίζω. Θα ήθελα να σας χαρίσω έναν πίνακά μου, Μεγαλειοτάτη. Ο τίτλος του είναι «Γη». Χαιρετισμούς από την Πολωνία», έγραφε το γράμμα προς την βασίλισσα.

Ο πίνακας που έκανε δώρο η μικρή Βανέσα στην Βασίλισσα Ελισάβετ

Το γράμμα ανέβηκε στη σελίδα της μικρής στο διαδίκτυο, λέγοντας στα πολωνικά: «Μου αρέσει να σπάω τα στερεότυπα και μου αρέσει να σκέφτομαι ότι τίποτα δεν είναι απραγματοποίητο. Αν και στην πραγματική ζωή δεν θα είχα την ευκαιρία, επισκέφτηκα το παλάτι μέσω ενός γράμματος που έγραψα στην Βασίλισσα Ελισάβετ. Τα όνειρά μας είναι εδώ για να τα κάνουμε πραγματικότητα, ακόμη κι αν μοιάζουν απραγματοποίητα».

Η απαντηση της Βασιλισσας

Ωστόσο, στις 6 Σεπτεμβρίου το όνειρο της μικρής έγινε πραγματικότητα και έλαβε απάντηση από την Βασίλισσα Ελισάβετ, η οποία της έγραψε ότι ήταν πολύ συγκινημένη από την κίνησή της και ότι ο πίνακας είναι
εξαιρετικός. Την ευχαρίστησε για την σκέψη της και τον χρόνο της για να της γράψει και της ευχήθηκε καλή επιτυχία στο μέλλον».

Η μητέρα της μοιράστηκε στη σελίδα της κόρης της το γράμμα της Βασίλισσας Ελισάβετ, συνοδεύοντας με τη λεζάντα: «Τα όνειρα υπάρχουν για να πραγματοποιούνται. Σήμερα λάβαμε απάντηση στο γράμμα μας στην Βασίλισσα».

Η μικρή έχει εξαιρετικό ταλέντο και θα το διαπιστώσετε βλέποντας παρακάτω μερικούς από τους πίνακές της:

Διαβάστε επίσης:

Τα παιδιά της Κύπρου αγκαλιάζουν για πρώτη φορά κούκλες με σύνδρομο Down

«Μου έμαθες να αγαπώ άνευ όρων»: Συγκινεί το γράμμα μιας μαμάς στο παιδί της με Σύνδρομο Down

Συγκινητικό βίντεο: Η αντίδραση νύφης όταν βλέπει ότι παρανυφάκια ήταν μαθητές της με σύνδρομο Down