12χρονη – Κολωνός: Ένοχος για βιασμό και μαστροπεία ο Μίχος. Αθώα η μητέρα

Η 37χρονη μητέρα του παιδιού κρίθηκε από το δικαστήριο αθώα για μαστροπεία με πλειοψηφία 4-3 και αθώα ομόφωνα για πορνογραφία ανηλίκου. Το ΜΟΔ την έκρινε ένοχη μόνο για πλημμεληματική εκβίαση. Μετά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας η μητέρα του παιδιού ξέσπασε σε κλάματα.

Οι δικαστές δεν υιοθέτησαν την εισαγγελική πρόταση για τον Μίχο, που είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις καθώς είχε εισηγηθει την αθώωσή του για βιασμό και μαστροπεία προτείνοντας μία πιο ευνοϊκή αντιμετώπισή του. Δεν υιοθέτησαν ούτε την πρόταση της εισαγγελέως για την μητέρα, για την οποία είχε ζητήσει ενοχή όπως εισάγεται και με την επιβαρυντική περίσταση, για διακεκριμένη μαστροπεία, πορνογραφία ανηλίκου.

Υπενθυμίζεται ότι για την μητέρα της η 12χρονη έχει καταθέσει ότι δεν γνώριζε τίποτα για τον εφιάλτη που ζούσε. Σε ένα συγκλονιστικό μήνυμα που απηύθυνε στους δικαστές την περασμένη Τρίτη, σε εκδήλωση της Επιτροπής Αλληλεγγύης στη Νομική, το κακοποιημένο παιδί ζήτησε να την πιστέψουν, ζητώντας συγγνώμη που δεν μίλησε νωρίτερα. «Αυτό που ζητάω από το δικαστήριο και από τον κύριο πρόεδρο, τους δικαστές και τους ενόρκους είναι να με πιστέψουν ότι η μητέρα μου δεν γνώριζε τίποτα από όλα αυτά που έκανα και όχι ότι στα μισά λέω αλήθεια και στη μαμά μου λέω ψέματα. Η μαμά μου είναι αθώα και θα το λέω συνέχεια μέχρι να το καταλάβουν όλοι» υπογράμμισε, ενώ απευθυνόμενη στην εισαγγελέα τόνισε: «Θέλω να σας πω κάτι κυρία εισαγγελέα: όλα τα αποδεικτικά στοιχεία που έχετε στα χέρια σας ήταν όλα μια πλάκα; Αυτό θέλετε να μου πείτε μετά από όλα αυτά που πέρασα;»

Πηγή: Αυγή

Φωτογραφία: Μαρία Γαλάτη

Διαβάστε επίσης:

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ομόφωνα ένοχη για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας

«Famagusta»: 8 νέα επεισόδια έτοιμα να καθηλώσουν το τηλεοπτικό κοινό