10 παιχνίδια που μπορείτε να φτιάξετε με ένα χαρτόκουτο

Πριν πετάξετε τα χάρτινα κουτιά από τα παιχνίδια των παιδιών ή τις αγορές σας για το σπίτι σκεφτείτε πώς μπορείτε να τα εκμεταλλευτείτε για τη διασκέδαση της οικογένειας και κυρίως των παιδιών!

Από εντυπωσιακά αυτοκίνητα μέχρι πελώρια σπιτάκια τα χαρτόκουτα μπορούν να γίνουν ένας υπέροχος «καμβάς» για να δημιουργήσετε υπέροχα παιχνίδια για τα παιδιά και… εσάς!

Δείτε παρακάτω μερικές προτάσεις και… πάρτε δημιουργικές ιδέες

Ένα τροχόσπιτο

χαρτόκουτο1

Χαρτόκουτα, ταινία και μπογιά: Αυτά θα χρειαστείτε για να φτιάξετε ένα υπέροχο τροχόσπιτο για τις… βόλτες σας με τα παιδιά. Δείτε πώς θα το φτιάξετε εδώ.

Ένας κόσμος γεμάτος τουβλάκια

Ποιο παιδί δεν θα ήθελε το δικό του πάρκο με τουβλάκια και μικροσκοπικούς ήρωες; Και ποιος γονιός δεν θα ήθελε τα μικρά αυτά παιχνίδια να είναι συγκεντρωμένα πάντα σε ένα σημείο; Ένα μεγάλο χαρτόκουτο ή πολλά ενωμένα, σας λύνουν τα χέρια. Δείτε πώς θα το φτιάξετε εδώ.

Βόλτα στα σύννεφα

Πετάξτε στα ουράνια με τα φτερά του δικού σας αεροπλάνου. Δείτε πώς θα το φτιάξετε εδώ.

Το χάρτινο αυτοκίνητο

Σε όλα τα παιδιά αρέσουν οι βόλτες με το αυτοκίνητο. Γιατί να μην έχουν το δικό τους; Δείτε πώς θα το φτιάξετε εδώ.

Ένα εναλλακτικό κουκλόσπιτο

Φτιάξτε το δικό σας κουκλόσπιτο όσο απλό ή ιδιαίτερο εσείς θέλετε. Δείτε πώς θα το φτιάξετε εδώ.

Το προσωπικό σας παιχνιδόσπιτο

Όλοι μας χρειαζόμαστε λίγο χώρο με τον εαυτό μας. Γιατί τα παιδιά μας να μην αποκτήσουν και τον δικό τους για παιχνίδι; Δείτε πώς θα το φτιάξετε εδώ.

Η λαϊκή αγορά στο σπίτι σας

Ετοιμαστείτε για ατελείωτο παιχνίδι  στην χάρτινη αγορά σας. Ποιος θα κάνει τον πελάτη και ποιος τον ταμεία; Δείτε πώς θα το φτιάξετε εδώ.

Η διαστημική βόλτα

Φτιάξτε το δικό σας διαστημόπλοιο και ετοιμαστείτε να γίνεται πύραυλοι! Δείτε πώς θα το φτιάξετε εδώ.

Ο στάβλος με τα ζώα

Τα χιλιάδες μικρά ζωάκια, λούτρινα κουκλάκια και οι δεινόσαυροι που μπορεί να έχετε βρίσκουν το σπίτι τους σε αυτόν τον χάρτινο στάβλο. Δείτε πώς θα τον φτιάξετε εδώ.

Πίστα για παιχνίδι με βόλους

Φτιάξτε το δικό σας χαρτοπαιχνίδι για βόλους ή αυτοκινητάκια και χαρείτε με τα παιδιά ατελείωτες ώρες διασκέδασης. Δείτε πώς θα το φτιάξετε εδώ.