10 μικρά πράγματα που όλα τα παιδιά έχουν ανάγκη από τους γονείς τους

Τις περισσότερες φορές οι μικρές χειρονομίες είναι πολύ σημαντικές για τα παιδιά.

Όπως έλεγε και ο αγαπημένος αρκουδάκος των παιδιών Winnie, «μερικές φορές τα μικρότερα πράγματα καταλαμβάνουν τον μεγαλύτερο χώρο στην καρδιά σου».

Συνεχίστε την ανάγνωση για να ανακαλύψετε μερικές απλές ιδέες που θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε όμορφες αναμνήσεις με τα παιδιά σας και υπέροχες στιγμές με την οικογένειά σας.

Ακούστε

Με προσοχή, χωρίς να προσπαθήσετε να διορθώσετε ή να συμβουλεύσετε. Ακούστε τα παιδιά σας ακόμα και όταν εκείνα σας μιλούν για το πιο απλό – για τους ενήλικες – γεγονός.

Αφήστε το κινητό σας στην άκρη

Όλοι είμαστε ένοχοι για ατελείωτες ώρες μπροστά στην οθόνη, οι οποίες – μεταξύ μας – δεν μας χαρίζουν τίποτα. Τι θα μετανιώσετε περισσότερο, λοιπόν; Να μην διαβάσετε αυτή την είδηση για έναν άνθρωπο που δεν γνωρίζετε καν ή να μην περάσετε ένα όμορφο απόγευμα με τα παιδιά σας;

Διαβάστε μαζί

Ακόμα και όταν τα παιδιά σας μεγαλώσουν και δεν σας έχουν ανάγκη στο διάβασμα, εσείς μη σταματήσετε να διαβάζετε μαζί. Καθίστε δίπλα δίπλα και διαβάστε τα βιβλία σας ή διαβάστε τους εσείς μια ιστορία, όπως όταν ήσασταν μωρά. Διαβάστε ΕΔΩ γιατί μία μαμά διαβάζει δυνατά στα παιδιά της ακόμα και τώρα που αυτά έχουν μεγαλώσει.

Φτιάξτε ιστορίες

Κι αν κάποια μέρα δεν έχετε όρεξη για διάβασμα, αφήστε στην άκρη τα βιβλία και φτιάξτε τη δική σας ιστορία. Γίνετε όσο πιο δημιουργικοί θέλετε και μπορείτε.

Χορέψτε

Ξέφρενα και δυνατά. Βάλτε το αγαπημένο σας τραγούδι και μη σταματήσετε να χορεύετε μέχρι να κουραστείτε.

Κρατήστε τις υποσχέσεις σας

Αν τους είπατε ότι μετά το σχολείο θα πάτε στις κούνιες, κάντε το. Έτσι θα σας εμπιστεύονται αρχικά στα λιγότερο σημαντικά και αργότερα στα πιο σημαντικά που υα τα απασχολούν!

Κάντε ερωτήσεις

Και αφήστε τα παιδιά να σας διδάξουν κάτι. Πάντα μαθαίνουμε ακόμα και από τους πιο μικρούς από εμάς.

Πηγαίνετε στη βιβλιοθήκη

Μπορεί πλέον να βρίσκουμε τα πάντα με το πάτημα ενός κουμπιού, αλλά η ατμόσφαιρα της βιβλιοθήκης θα βοηθήσει τα παιδιά να καταλάβουν πώς να προσέχουν ορισμένα πράγματα, αλλά και να σέβονται τους άλλους.

Να είστε ευγνώμωνες

Δεχτείτε τα μικρά και ασήμαντα δώρα τους, ακόμα και αν είναι μια απλή ζωγραφιά από το σχολείο. Πείτε ευχαριστώ και εκτιμήστε την προσπάθεια και την κίνηση του παιδιού σας.

Φροντίστε τον εαυτό σας

Προσέξτε τον εαυτό σας, όπως προσέχετε τους άλλους και μην ξεχνάτε ότι είστε το πιο πολύτιμο άτομο στη ζωή του παιδιού σας.