Υπουργείο Παιδείας: Πώς σχετίζεται με τις γυναίκες που επιτέθηκαν ρατσιστικά σε Ρωσίδα

Ντροπή για την Κύπρο αποτελεί το video που δόθηκε στη δημοσιότητα και θέλει 2 Κύπριες να επιτίθενται φραστικά με αχαρακτήριστα λόγια σε γυναίκα με καταγωγή από τη Ρωσία.

Οι εικόνες που έχουν κάνει τον γύρο του διαδικτύου δείχνουν δύο γυναίκες να βρίζουν και να ταπεινώνουν την Σβετλάνα Ζαΐτσεβα, από την Ρωσία, η οποία ζει και εργάζεται στην Κύπρο τα τελευταία 20 χρόνια και εκτυλίχθηκαν μπροστά στα μάτια μικρών παιδιών!

Πώς ξεκίνησαν όλα

Όλα ξεκίνησαν το βράδυ του Σαββάτου, 5 Οκτωβρίου, όταν τρεις Κύπριες φεύγοντας από πάρκινγκ στη Λάρνακα με το αυτοκίνητό τους, χτύπησαν ένα άλλο αυτοκίνητο και αντί να σταματήσουν, συνέχισαν την πορεία τους με σκοπό να φύγουν.

Η Ρωσίδα που αντιλήφθηκε το συμβάν προσπάθησε να βγάλει φωτογραφίες και να σταματήσει το αυτοκίνητο που προκάλεσε τη ζημιά. Τότε, κατέβηκαν τρεις γυναίκες και ένα παιδί.

Οι δύο από τις Κύπριες άρχισαν να επιτίθενται στη Ρωσίδα με χυδαίες εκφράσεις, ενώ μια εξ’ αυτών την έφτυσε στο πρόσωπο.

Σβετλάνα Ζαΐτσεβα

Το αυτοκίνητο ανήκει σε άτομο ΑμεΑ

Σύμφωνα με όσα είπε η Σβετλάνα Ζαΐτσεβα στον «Πολίτη» της Κύπρου το αυτοκίνητο που χτυπήθηκε από το όχημα των γυναικών ανήκει σε άτομο με ειδικές ανάγκες.

Την ώρα του επεισοδίου εμφανίστηκε ο φρουρός του χώρου στάθμευσης και δεν επέτρεψε στις τρεις γυναίκες να φύγουν, ενώ κάλεσε και την αστυνομία και ανέμενε και τον ιδιοκτήτη του άλλου οχήματος.

Όπως είπε, ένιωσε την ανάγκη να σταματήσει το όχημα των γυναικών γιατί ήταν κρίμα να προκαλέσουν ζημιά και να μην αναλάβουν την ευθύνη τους.

Ωστόσο, δεν περίμενε να δεχθεί τέτοια ρατσιστική επίθεση και αυτός ήταν ο λόγος που δημοσιοποίησε το βίντεο.

Η εκδοχή μιας εκ των δύο Κυπρίων γυναικών

Σε σχόλιο που έγραψε κάτω από είδηση με το βίντεο, η Ε/κ οδηγός του οχήματος ισχυρίζεται ότι κάποιοι την κρίνουν χωρίς να γνωρίζουν τι προηγήθηκε και υποστηρίζει ότι «οχι μόνο σταμάτησα, βρέθηκε από το πουθενά (σ.σ. η γυναίκα από τη Ρωσία) και μου ζήτησε 100 ευρώ για να μην πει ότι είδε».

Κατέθεσαν οι πρωταγωνίστριες

Στο ΤΑΕ Λάρνακας κλήθηκαν όλες οι εμπλεκόμενες, ώστε να καταθέσουν για το περιστατικό. Σύμφωνα με την Αστυνομία, χθες αργά το απόγευμα (Κυριακή, 6/10), μετέβη στα γραφεία του ΤΑΕ Λάρνακας η γυναίκα από τη Ρωσία, η οποία δέχθηκε την ρατσιστική επίθεση και έδωσε κατάθεση, ενώ οι ανακριτές του Τμήματος πήραν το κινητό της τηλέφωνο, με στόχο να ανακτήσουν το βίντεο και τις φωτογραφίες που έβγαλε κατά τη διάρκεια του επεισοδίου.

Χθες το βράδυ μετέβησαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Λάρνακας όπου στεγάζονται τα γραφεία του ΤΑΕ και οι τρεις Ελληνοκύπριες που εμπλέκονται στην υπόθεση, οι οποίες αφού μίλησαν για το περιστατικό, κατήγγειλαν και την Ρωσίδα για παραβίαση προσωπικών δεδομένων, σε σχέση με το βίντεο που λήφθηκε και δόθηκε στην δημοσιότητα.

Νωρίτερα χθες, για κατάθεση κλήθηκε και ο οδηγός του αυτοκινήτου που συγκρούστηκε με το όχημα των Κυπρίων.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας

Φήμες ήθελαν την μία εκ των τριών γυναικών που εμπλέκονται στο επεισόδιο να εργάζεται στο Υπουργείο Παιδείας ως εκπαιδευτική ψυχολόγος.

Ωστόσο, όπως αναφέρει ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, οι τρεις εμπλεκόμενες στο χθεσινό περιστατικό στη Λάρνακα δεν είναι εκπαιδευτικοί και ούτε έχουν οποιαδήποτε σχέση με το Υπουργείο.

Δείτε στιγμιότυπα από το επίμαχο video