Χρυσταλλένη Τρύφωνος: Η πρώτη των πρώτων πέτυχε το απόλυτο 20 στις Παγκύπριες!

Οι κόποι μιας ολόκληρης χρονιάς δεν πήγαν χαμένοι για τη Χρυσταλλένη Τρύφωνος από το Λύκειο Αγίου Νεοφύτου της Πάφου, η οποία πέτυχε το απόλυτο 20/20 και εξασφάλισε μια θέση στο Τμήμα Αγγλικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Η νεαρή μαθήτρια που αναγκάστηκε λίγες ημέρες πριν από τις εξετάσεις να στερηθεί φίλους και οικογένεια λόγω του διαβάσματος, δήλωσε: «Είναι μεγάλη η ικανοποίηση να βλέπεις τους κόπους σου να ανταμείβονται με τον καλύτερο τρόπο», ενώ πρόσθεσε ότι αυτό που τη δυσκόλεψε περισσότερο ήταν το άγχος και η αγωνία για τις εξετάσεις και τα αποτελέσματα.

Η προσπάθεια ωστόσο ξεκίνησε από πολύ νωρίς και όχι από την Γ’ τάξη του Λυκείου. Με γονείς εκπαιδευτικούς η Χρυσταλλένη ανέφερε: «Τα προηγούμενα χρόνια ήταν εξίσου σημαντικά για να πετύχει κάποιος τους στόχους του, αλλά την τελευταία χρονιά χρειάστηκε μεγαλύτερη προσπάθεια, περισσότερες θυσίες και πολύ διάβασμα».

«Η συμβολή της οικογένειας σε αυτή την προσπάθεια ήταν πολύ μεγάλη», σημειώνει η Χρυσταλλένη που χωρίς τη συμπαράσταση των γονέων της δεν θα έφτανε σε αυτό το αποτέλεσμα, ενώ για τη συμβολή των καθηγητών και του σχολείου της τόνισε: «Στο σχολείο αφιερώνουμε τις περισσότερες ώρες της ημέρας μας, οπότε η συμβολή του, η στήριξη και οι γνώσεις που μας προσέφερε είναι πολύ σημαντικές για την επιτυχία μας».

Από την πλευρά της η διευθύντρια του Λυκείου κα. Γεωργία Φλουρη δήλωσε ότι το σχολείο συνεχίζει την καλή παράδοση που δημιούργησε τα τελευταία χρόνια, τονίζοντας ότι επιτυχίες κατεγράφησαν και κατά τη διάρκεια της χρονιάς σε διαφόρους μαθητικούς διαγωνισμούς.