«Το τελευταίο τραγούδι για την Άννα»: Ένα συγκινητικό τραγούδι για την Αμμόχωστο από τον Γιώργο Νταλάρα

Κατάθεση ψυχής, σπαραγμός, μελαγχολία, μα και μήνυμα ελπίδας και αγωνιστικότητας.

Η συγκλονιστική ερμηνεία του Γιώργου Νταλάρα για το τραγούδι που αφιερώνεται στο πολύπαθο Βαρώσι αποτυπώνει χιλιάδες συναισθήματα.

Ο δημοφιλής τραγουδοποιός δημοσίευσε, ως πρωτοχρονιάτικο δώρο στους Βαρωσιώτες και τους Κύπριους «Το τελευταίο τραγούδι για την Άννα», και το σχετικό βίντεο έχει ήδη προβληθεί 27 και πλέον χιλιάδες φορές στο YouTube.

Μια δουλειά που επιμελήθηκε η Βαρωσιώτισσα ιστορικός και αρχαιολόγος Άννα Μαραγκού, στην οποία και είναι αφιερωμένοι οι στίχοι, ενώ το βίντεο κλιπ εμπλουτίζουν οι φωτογραφίες του επίσης Βαρωσιώτη διακεκριμένου φωτογράφου, Πέτρου Φιάκκα.

«Αυτό το τελευταίο τραγούδι για την Άννα δεν είναι τελευταίο. Δεν πρέπει να είναι. Δεν πρέπει να σταματήσουν να λέγονται και να γράφονται αυτά που πρέπει να λέγονται και να γράφονται. Δε θέλω λοιπόν να είναι το τελευταίο τραγούδι για την Άννα αλλά έτσι είναι αυτός ο τίτλος. Θέλω να συνεχίσουμε να τραγουδάμε, γιατί το μόνο πράγμα που φοβάται ο αντίπαλός μας εντός και εκτός εισαγωγικών είναι η μαζικότητα», ανέφερε στον ΑΝΤ1 Κύπρου ο Γιώργος Νταλάρας.

Από την πλευρά της η Άννα Μαραγκού, μίλησε για τους στίχους που αποπνέουν μαχητικότητα και θέληση για επιστροφή στον κάθε Βαρωσιώτη, τον κάθε πρόσφυγα, τον κάθε Κύπριο.

«Εχαρήκαμε τόσο πολλά που εκαταφέραμε τζιαι επεράσαμε μέσα που τούτους τους στίχους το τελευταίο τραγούδι για την Άννα αλλά τζιαι το τελευταίο… η γενιά που φεύκει, εν τούτον το.. εν η κάθε Άννα, εν η κάθε Άννα ούλλης της Κύπρου. Αλλά εν η γενιά μας που φεύκει. Τζιαι αν δε καταφέρουμεν εμείς τζιαι περάσουμε τούτα τα μηνύματα, για τον τόπο μας, για την ελληνικότητα του τόπου μας, για το ότι θέλουμεν να επιστρέψουμεν, θέλουμεν την πόλην μας», αναφέρει η επιμελήτρια του τραγουδιού, Άννα Μαραγκού.

Τη μουσική  έγραψε ο Χρήστος Μάνος ο οποίος παίζει επίσης κιθάρα και μαντολίνο, οι στίχοι είναι του Ζαχαρία Τσίρτου, ενώ μπουζούκι παίζει ο Μιχάλης Μηνάς, ακορντεόν ο Νίκος Παντέχης, φλάουτο ο Κωνσταντίνος Κρασίδης Μακαρίτης και όμποε η Άννα Παίδιου.