Το μόνο κόλπο για καθαρό σπίτι αν έχετε παιδιά

Αν το σαλόνι σας είναι γεμάτο παιχνιδάκια, τουβλάκια, παραμύθια, οι καναπέδες γεμάτοι λεκέδες από γάλα ή χυμό, το μπάνιο σας πλημμυρισμένο με παπάκια και κουκλάκια και στο τραπέζι της κουζίνας σας κάθονται μικρά πλαστικά ζωάκια, βαζάκια και πιατάκια τότε σίγουρα έχετε παιδιά και σίγουρα έχετε βαρεθεί να μαζεύετε διαρκώς κάθε τι που αφήνουν πίσω τους.

Επειδή έχουμε βρεθεί στη θέση σας και, πιθανότατα, θα ξαναβρεθούμε, σας παρουσιάζουμε το μόνο κόλπο που θα σας βοηθήσει να κρατήσετε το σπίτι τακτοποιημένο, ακόμα και αν τα παιδιά παίζουν μέσα σε αυτό.

Τι θα χρειαστείτε

Χρωματιστές, υφασμάτινες τσάντες για κάθε δωμάτιο του σπιτιού σας. Σημειώστε ότι κάθε χρώμα τσάντας αντιστοιχεί σε κάθε δωμάτιο.

Τι θα κάνετε

Κρατήστε τις τσάντες στο ένα χέρι και αρχίστε να περιφέρεστε στα δωμάτια. Μαζέψτε παιχνίδια και αντικείμενα, βάζοντάς τα στην αντίστοιχη τσάντα. Για παράδειγμα, τα κουκλάκια πάνε στην τσάντα παιδικού υπνοδωματίου, το πλαστικό παπάκι στην τσάντα μπάνιου. Κι όταν ολοκληρώσετε πηγαίνετε την κάθε τσάντα στο σωστό δωμάτιο και τοποθετήστε τα αντικείμενα στη θέση τους, αν θέλετε, φυσικά, τα αφήνετε και στην τσάντα!