Το μικρότερο μωρό που γεννήθηκε ποτέ τα κατάφερε μετά από 13 μήνες στην εντατική!

Θεωρείται το μικρότερο μωρό που γεννήθηκε ποτέ. Έπειτα από 13 μήνες στην εντατική, φαίνεται πως τα κατάφερε και πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Τη μέρα της γέννησής της, η Kwek Yu Xuan από τη Σιγκαπούρη ζύγιζε μόλις 212 γραμμάρια, όσο δηλαδή ένα μήλο,  και είχε ύψος 24 εκατοστά.

Το μωρό είχε γεννηθεί κατά την 25η εβδομάδα κύησης, όταν ο μέσος όρος κύησης είναι 40 εβδομάδες.

Το προηγούμενο μικρότερο μωρό στον κόσμο γεννήθηκε το 2018 ζυγίζοντας μόλις 245 γραμμάρια.

ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΣΤΟΥΣ 5 ΜΗΝΕΣ

Η μητέρα της Yu Xuan την γέννησε με καισαρική τέσσερις μήνες πριν την προγραμματισμένη κύηση καθώς διαγνώστηκε με προεκλαμψία, μία επικίνδυνη ασθένεια που μπορεί καταστρέψει ζωτικά όργανα και να αποβεί ακόμη και μοιραία τόσο για τη μητέρα όσο και για το μωρό.

Πλέον η Yu Xuan είναι πολύ πιο υγιής ζυγίζοντας ήδη 6,3 κιλά, σύμφωνα με το BBC.

ΕΙΧΕ ΛΙΓΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

Σύμφωνα με το Εθνικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Σιγκαπούρης, το μωρό είχε «περιορισμένες ελπίδες επιβίωσης» όταν γεννήθηκε.

«Ενάντια στις πιθανότητες, με επιπλοκές στην υγεία κατά τη γέννηση, ενέπνευσε τους ανθρώπους γύρω της με την επιμονή και την ανάπτυξή της, γεγονός που την καθιστά ένα εξαιρετικό μωρό εν μέσω κορωνοϊού – μια ακτίνα ελπίδας εν μέσω αναταραχής», ανέφερε το νοσοκομείο σε ανακοίνωσή του.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στο νοσοκομείο, η Yu Xuan έλαβε πολλαπλά είδη θεραπείας και έλαβε υποστήριξε από διαφορετικά είδη μηχανημάτων για να επιβιώσει.

Οι γιατροί επισημαίνουν ότι η υγεία της πλέον δεν εμπνέει ανησυχία και είναι τώρα είναι αρκετά καλά ώστε να πάρει εξιτήριο.

Παρόλα αυτά εξακολουθεί να έχει χρόνια πνευμονική νόσο και θα χρειαστεί βοήθεια με την αναπνοή της στο σπίτι, ωστόσο, οι γιατροί του NUH λένε ότι αναμένεται να βελτιωθεί με τον καιρό.

Η μητέρα της, Wong Mei Ling, δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι η γέννηση και το μέγεθος της Yu Xuan ήταν σοκαριστικά, επειδή το πρώτο της παιδί – ένα τετράχρονο αγόρι – γεννήθηκε πρόωρα.

Οι γονείς της Yu Xuan κατάφεραν να πληρώσουν για τη μακρά παραμονή της στο νοσοκομείο μέσω μιας καμπάνιας crowdfunding που συγκέντρωσε 366.884 δολάρια.

Διαβάστε επίσης:

«Το νεογέννητό μου έμοιαζε με παππού, οι μαίες το φώναζαν Μπέντζαμιν Μπάτον»

Όσο υπάρχουν άνθρωποι: Δασκάλα φροντίζει νεογέννητο ενώ οι γονείς του δίνουν μάχη με τον κορωνοϊό

Η απίστευτη στιγμή που αγοράκι με σύνδρομο Down ηρεμεί το νεογέννητο αδερφάκι του (video)