Το ενυδρείο του Ζωολογικού Κήπου Λεμεσού ανοίγει τις πόρτες του!

Το ενυδρείο του Ζωολογικού Κήπου Λεμεσού ανοίγει τις πόρτες του!

Την ευκαιρία να γνωρίσουν πανέμορφα και παράξενα είδη ψαριών θα έχουν όσοι επισκεφθούν το ενυδρείο του Ζωολογικού Κήπου της Λεμεσού. Ο δήμαρχος Νίκος Νικολαΐδης, τέλεσε το πρωί του Σαββάτου τα εγκαίνια του νέου ενυδρείου που λειτουργεί στο Δημόσιο κήπο της πόλης.

Το ενυδρείο έχει έκταση 80τ.μ. και σ’ αυτό έχει εγκατασταθεί νέος μηχανολογικός εξοπλισμός φιλτραρίσματος, μηχανήματα ελέγχου της ποιότητας του νερού, της θερμοκρασίας, της οξυγόνωσης και ακτινοβολίας. Το κόστος δημιουργίας του ανήλθε στις 350 χιλιάδες ευρώ, ποσό που έχει καλυφθεί από δωρεές εταιρειών που εδρεύουν στη Λεμεσό.

Δείτε εικόνες από το ενυδρείο

Όπως ανέφερε στο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Νίκος Νικολαΐδης, στο ενυδρείο φιλοξενούνται διάφορα είδη ψαριών μεταξύ των οποίων μικρά ψάρια του Αμαζονίου. «Η επιλογή του θέματος και των ψαριών έγινε σε συνεργασία και τη συμβουλευτική καθοδήγηση από ειδικούς ιχθυολόγους της Αναπτυξιακής Εταιρείας Λεμεσού και για τη σωστή λειτουργία και συντήρηση του ενυδρείου έχει γίνει ειδική εκπαίδευση στο προσωπικό του ζωολογικού μας κήπου».

Έρχεται σημαντική αναβάθμιση όλου του Ζωολογικού Κήπου

Σύμφωνα με το δήμαρχο Λεμεσού, η έναρξη λειτουργίας του Ενυδρείου αποτελεί μέρος της ευρύτερης προσπάθειας του δήμου για ενίσχυση και αναβάθμιση του Ζωολογικού Κήπου. Όπως είπε, το Δημοτικό Συμβούλιο, αποφάσισε την προσθήκη νέων ζώων (λεμούριους, ακανθόχοιρους και στρουθοκάμηλους), σε πρώτη φάση. Και ετοιμάζονται αυτές τις μέρες οι χώροι που θα τοποθετηθούν τα ζώα.

Αμέσως μετά θα ακολουθήσει η δεύτερη φάση εξασφάλισης επιπρόσθετων ζώων. Μεταξύ άλλων προτείνεται η δημιουργία ενός βοτανικού κήπου, όπως και θερμοκήπιο τροπικών φυτών. Κήποι και γαλαρίες με κάκτους και αναρριχητικά φυτά. Γραμμική άβαθη λίμνη με χρυσόψαρα, μικρά τεχνητά νησάκια με φυτά και υδρόβια φυτά.

«Το όλο έργο, του οποίου το συνολικό κόστος θα υπερβεί τα 10 εκατομμύρια ευρώ, θα γίνει σταδιακά, και αναμένεται το κάθε Δημοτικό Συμβούλιο να υλοποιεί και ένα τμήμα της αναβάθμισης κάθε χρόνο με τα ανάλογα κονδύλια στον κάθε ετήσιο προϋπολογισμό. Η πρώτη παρέμβαση θα αρχίσει εντός του τρέχοντος έτους. Θα είναι μια εντυπωσιακή αναβάθμιση του παιδότοπου που θα είναι μια πάρα πολύ γενναιόδωρη χορηγία συμπολιτών μας, η οποία θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες. Θα ακολουθήσει μια δεύτερη δράση που αφορά τη λίμνη στην ανατολική πλευρά του κύριου πεζόδρομου του δημόσιου κήπου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νίκος Νικολαΐδης.

(ΚΥΠΕ/ΜΚΩ/ΑΓΚ)

Διαβάστε ακόμα:

Δρ. Χατζηπαναγής για εμβολιασμό: «Οι Κύπριοι γονείς εμβολιάζουν τα παιδιά τους όταν έχουν σωστές πληροφορίες» (vid)

Τι είναι το «σημάδι του πελαργού» που έχουν οι διδυμούλες της Χριστίνας Μπόμπα;

«Γονείς, το ξέρω ότι τρέμετε από την αγωνία αλλά..»: Η εφηβεία μέσα από τα μάτια ενός εφήβου