Το Animattikon Project επιστρέφει αυτή τη φορά καλοκαιρινό – Σούπερ προβολές και εργαστήρια για παιδιά!

Το Κέντρο Τεχνών Κίμωνος, σε συνεργασία με το ξενοδοχείο Anassa την Ομοσπονδια Συνδέσμων Γονέων Δημοτικών Σχολείων Πόλης και Επαρχίας Πάφου και τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού διοργανώνουν, από τις 6 μέχρι τις 11 Αυγούστου, τη θερινή έκδοση του The Animattikon Project, μια εκδήλωση αφιερωμένη στην τέχνη του animation.

Σκοπός της θερινής έκδοσης του Animattikon Project

Φέτος είναι η τρίτη χρονιά που το AnimattikonProject επιστρέφει και η πρώτη φορά που λαμβάνει χώρα και το καλοκαίρι.

Tο Animattikon Project ιδρύθηκε το 2017 από το Κέντρο Τεχνών Κίμωνος, στα πλαίσια της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης ΠΑΦΟΣ 2017 με σκοπό την προώθηση της τέχνης του animation στην Πάφο και την Κύπρο γενικότερα.

Σκοπός της θερινής έκδοσης του Animattikon Project είναι να συμβάλει στην πολιτιστική αποκέντρωση και να ενθαρρύνει τη συμμετοχή παιδιών, νέων και ενηλίκων σε δραστηριότητες που άπτονται της τέχνης του animation.

Η θερινή έκδοση του Animattikon Project προτείνει μία σειρά από προβολές ταινιών και εργαστήρια δημιουργίας animation για παιδιά.

Προβολές

Το παιδικό πρόγραμμα προβολών περιλαμβάνει μια σειρά από ταινίες animation για παιδιά από τους διεθνείς συνεργάτες του Animattikon, δηλαδή το Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων Animasyros από την Ελλάδα και το διεθνές φεστιβάλ animation Viborg Animation Festival από τη Δανία. Θα προβληθούν επίσης ταινίες για παιδιά από το αρχείο του Animattikon Project.

Παράλληλα το Animattikon Project υποδέχεται τον αμερικάνο σκηνοθέτη Brett Ingram για να προβάλει τα ντοκιμαντέρ του που αφορούν σπουδαίους δημιουργούς animation, με ιδιαίτερη έμφαση τον σπουδαίο animator Bruce Bickford που απεβίωσε τον Απρίλιο του 2019, στου οποίου τη μνήμη είναι αφιερωμένη και η εκδήλωση.

Οι προβολές και οι παρουσιάσεις θα γίνουν παρουσία του ίδιου του Brett Ingram και θα ακολουθούνται από συνομιλίες του με το κοινό.

Εργαστήρια

Τα εργαστήρια θα απευθύνονται σε παιδιά και θα διοργανωθούν από διακεκριμένους animators από την Κύπρο και το εξωτερικό.

Συγκεκριμένα, εργαστήρια θα διοργανώσουν οι Παναγιώτα Μιχαήλ και Μάριος Ματθαίου από την Κύπρο, ο Thomas Kunstler από την Ιταλία (και τώρα κάτοικος Ελλάδας), το στούντιο Cabeza Volador από Ισπανία και η Juliette Marchand από τη Γαλλία (και τώρα κάτοικος Δανίας).

Σε συντονισμό με την Ομοσπονδία Συνδέσμων Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικών Σχολείων Πόλης και Επαρχίας Πάφου, ο σκοπός των εργαστηρίων είναι να παρουσιάσουν στα παιδιά τις βασικές αρχές δημιουργίας animation. Οι ταινίες που θα προκύψουν από αυτά θα προβληθούν σε μία από τις εκδηλώσεις του πενθήμερου.

Για πληροφορίες και εγγραφές για συμμετοχή στα εργαστήρια, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το 99425534.

Animattikon Project

Από 6 έως 8 Αυγούστου

Anassa Hotel

Αλέκου Μιχαηλίδη 40, Νέο Χωριό, Λεμεσός