Τι απαντά το Υπουργείο Παιδείας για τα περί ένοπλης επίθεσης μαθητή σε σχολείο της Κύπρου

«Fake news» τα περί ένοπλης επίθεσης μαθητή σε σχολείο λέει το Υπουργείο Παιδείας

Fake news αποτελεί η είδηση περί σχεδίου ένοπλης επίθεσης μαθητή σε σχολείο της επαρχίας Λευκωσίας, όπως, αναφέρει το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ) σε ανακοίνωσή του.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, μετά και από αναφορές σε μερίδα των ΜΜΕ -οι οποίες ακολούθησαν τη συνεδρία της ad hoc Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη μελέτη του Δημογραφικού Προβλήματος- για δήθεν περιστατικό με εμπλοκή αλλοδαπού μαθητή σε σχολείο της επαρχίας Λευκωσίας, το ΥΠΠΑΝ ενημερώνει ότι το θέμα σχετίζεται με περιστατικό που αναφέρθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο.

Προστίθεται ότι το σχολείο ακολούθησε όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες και το ΥΠΠΑΝ μερίμνησε έτσι που το θέμα εξετάσθηκε από την Αστυνομία.

Από την αστυνομική εξέταση προέκυψε ότι δεν υπήρξε κανένα περιστατικό απειλής ή πρόθεσης χρήσης βίας ή όπλου και ότι το όλο συμβάν οφειλόταν σε παραπληροφόρηση. Επιπλέον, η αναφορά που έγινε τότε, δεν σχετιζόταν με τον γειτονικό χώρο φιλοξενίας μεταναστών.

Ως εκ τούτου, δεν πρέπει ούτε να αναπαράγεται από ΜΜΕ μια τέτοια ψευδής είδηση ούτε να σχολιάζεται, καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης:

Συγκίνηση για το 6 μηνών βρέφος που βγήκε ζωντανό έπειτα από δύο μήνες στο σκοτάδι! (video)

«Θέλω να σου κρατώ το χέρι»: Η παράσταση που πρέπει να δεις με τον άντρα σου έρχεται στην Κύπρο

Πότε καταβάλλονται τα επιδόματα τέκνου, μονογονεϊκής οικογένειας, πολύτεκνης μητέρας