«Θέλω να θυμάμαι το παιδί μου, κάνοντας καλό στους άλλους»

«Θέλω να θυμάμαι το παιδί μου, κάνοντας καλό στους άλλους»

Μία αναπάντεχη έκπληξη περίμενε μία μαμά που πήγε να παραλάβει την τούρτα για το πάρτυ γενεθλίων της κόρης της. Μία ιστορία γεμάτη πόνο, αλλά και μεγαλείο ψυχής που φέρνει δάκρυα στα μάτια. 

«Δεν πίστευα ότι θα συνέβαινε αυτό ποτέ σε μένα. Το περασμένο Σαββατοκύριακο πήγαινα να αγοράσω την τούρτα για τα γενέθλια της κόρης μου, όταν μού είπαν από το ζαχαροπλαστείο, ότι μία κυρία την είχε ήδη πληρώσει.

Απόρησα. Λέω: «Αλήθεια; Με ήξερε;».

– Όχι, αλλά άφησε ένα σημείωμα για σας, μου είπε η υπάλληλος/

«Δεν νομίζω ότι μπορώ να το διαβάσω εδώ μέσα.. Σίγουρα θα κλάψω», απάντησα.

«Κι εμείς κλάψαμε, όταν το διαβάσαμε», μου είπε η κοπέλα.

Το σημείωμα που μού είχε αφήσει αυτή η γυναίκα έγραφε:

«Ο γιος μου θα γινόταν σήμερα 8 ετών. Θέλω να τον θυμάμαι κάνοντας καλές πράξεις για άλλους ανθρώπους. Ελπίζω να απολαύσετε την τούρτα του παιδιού σας και να περάσετε μία τέλεια μέρα. Κρατήστε πιο σφιχτά σήμερα το μωρό σας, δείτε το να παίζει, να έχετε υπομονή μαζί του, φιλήστε το γλυκά, και πείτε του πόσο το αγαπάτε. Τα παιδιά μας είναι πολύ ξεχωριστό δώρο! Ελπίζω να περάσετε μία όμορφη μέρα. Με πολλή αγάπη από μένα και τον άγγελό μου στην οικογένειά σας»

πηρα ενα σπουδαιο μαθημα

Αυτή η μαμά μού έδωσε μία άλλη οπτική για να γιορτάσω την κόρη μου. Η κόρη μου έκλαιγε για ένα πάρτυ και για να είμαι ειλικρινής, δεν ήθελα να κάνω. Έπρεπε να είμαι τέλεια ως μαμά και να ξοδέψω πολλά χρήματα. Όμως, αυτή τελευταία στιγμή το αποφάσισα, χωρίς να ξέρω τι επρόκειτο να συμβεί. Και πήρα ένα μάθημα από αυτό.

Θα ήθελα πολύ να αγκαλιάσω την μαμά αυτού του παιδιού, η οποία ακόμη δεν γνωρίζω ποια είναι. Ρώτησα στο ζαχαροπλαστείο, αλλά μου είπαν νότι δεν έχουν δει ποτέ. Όμως, θα την θυμόταν, αν τυχόν ξαναπήγαινε εκεί, καθώς ήταν πολύ όμορφη.

Εγώ θα πω ξανά ότι είμαι ευγνώμων που έχω τη μικρή μου κοντά μου για να την αγκαλιάσω ακόμη πιο πολύ απόψε το βράδυ, προς τιμήν του παιδιού που έχει φύγει από τη ζωή, αλλά και της μαμάς του που πονά.

Αγαπητη μαμα, ποναω για σενα ενω γιορταζω την κορη μου

Σ’ αυτήν την γλυκιά μητέρα που σήμερα θυμάται το παιδί της, θέλω να της πω τόσα πολλά ευχαριστώ. Μία θλιμμένη μέρα για εκέινη την μετέτρεψε σε χαρά για τους γύρω της. Η καρδιά μου πονά για εκείνη, την ώρα που εγώ γιορτάζω τα 8α γενέθλια της κόρης μου… Όσο θα ήταν και το δικό της παιδί.

Αγαπητή μαμά, σε ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου για την δοτικότητά σου. Εάν κάποιος την γνωρίζει προσωπικά, θα ήθελα να την αγκαλιάσει σφιχτά εκ μέρους μου.

Αυτό θα πει ευγένεια. Να σκορπίζουμε ομορφιά για να ξεφορτωθούμε το μίσος, πια. Να βλέπουμε πάντα τη θετική πλευρά των πραγμάτων, γιατί ποτέ δεν ξέρουμε τι βιώνει ο κάθε άνθρωπος δίπλα μας. Απλά χαρίστε ένα χαμόγελο, αν δεν μπορείτε κάτι παραπάνω.

Love What Matters

Διαβάστε επίσης:

 5χρονος έχασε τους γονείς του από covid και μία ολόκληρη πόλη του έκανε την πιο όμορφη έκπληξη για τα γενέθλιά του

«Μία άγνωστη μάς χάρισε δωροκάρτα όταν άκουσε ότι δεν μου έφταναν τα χρήματα για ένα παιχνιδάκι»

«Δεν πειράζει, μανούλα»: Η ιστορία μίας μαμάς που δεν μπορούσε να πάρει ούτε ένα κομμάτι τούρτα για τα γενέθλια του γιου της